Home Lifestyle Pukkelpop pakt uit met primeur: het plastic afval van dit jaar is...

Pukkelpop pakt uit met primeur: het plastic afval van dit jaar is de beker van volgend jaar

Bekerverzamelaars zullen zich kunnen uitleven op Pukkelpop.

Belga Image

Er wordt gewerkt aan een verbod op niet-herbruikbaar plastic op grote evenementen, dus moeten festivals met een oplossing komen. Pukkelpop heeft de zijne klaar: het festival zal tijdens de komende editie plastic bekers en flessen apart sorteren om ze te recycleren tot bekers voor volgend jaar.

Recycleerbare bierbekers

Om plastic afval te vermijden, zijn herbruikbare bekers – eventueel met een waarborg – een optie voor festivals. Maar Pukkelpop pakt het nog anders aan. De bekers waarin de festivalgangers op de Kiewitse wei hun lauwe pintjes zullen krijgen, mogen ze achteraf gewoon in de vuilbak gooien. Maar dan wel in een van de 200 voorziene PET-vuilbakken die een opvallende gele kleur krijgen. Ook plastic flesjes moeten in die bakken terechtkomen.

Bekerverzamelaars kunnen zich bovendien weer uitleven: Maes-bekers kunnen per twintig binnengebracht worden in Recycling Points, in ruil voor drankbonnen. Voor de luiwammesen die hun plastic bekers toch nog op de grond willen gooien, zullen er honderd vrijwilligers in gele overalls rondlopen om het afval op te rapen.

Het verzamelde plastic afval zal vervolgens gebruikt worden als grondstof voor bierbekers voor de volgende editie van het Kiewitse festival. Om het volledige festival van bekers te voorzien zal er tussen 15 en 18 augustus minstens 15 ton plastic ingezameld moeten worden. Een hele uitdaging, dus.

Meer over de festivals: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.