https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Boeken AHA: we weten eindelijk hoe de prequel van ‘The Hunger Games’ zal...

AHA: we weten eindelijk hoe de prequel van ‘The Hunger Games’ zal heten

De cover ziet er alleszins al veelbelovend uit!

© Lionsgate

Eerder dit jaar verraste auteur Suzanne Collins ons met geweldig nieuws: ze liet weten dat er een nieuw ‘The Hunger Games’-boek op haar planning stond. Dat nieuws kwam totaal onverwacht en ook nu weet ze ons weer te overdonderen met een leuk weetje, want ze maakte de naam van het nieuwe boek bekend, en die klinkt al even veelbelovend als zijn voorgangers!

Wat we tot nu toe al wisten over het boek? Dat het volgend jaar op 19 mei gelanceerd zal worden en dat het verhaal zich zal focussen op de geschiedenis van de spelen. Niet al te veel, dus. Tot nu, want Collins lichtte een tipje van de sluier op en verklapte de naam van haar allernieuwste geesteskindje.

The Ballad of Songbirds and Snakes’, zo zal het nieuwe boek heten. Het verhaal speelt zich 64 jaar voordat Katniss Everdeen zich aanmeldde voor ‘The Hunger Games’ af en focust op de tiende editie van de spelen. In juni dit jaar liet Suzanne Collins al vallen dat ze haar invalshoek nieuw leven had ingeblazen. ‘Met dit boek wil ik het overlevingsinstinct van de mens onderzoeken’, liet ze toen tijdens een interview vallen.

Nieuwe spotgaai

De kans dat we Katniss Everdeen ooit nog eens aan het werk zullen zien in Panem is dus héél klein, maar er wordt wel al gefluisterd dat ook de prequel weleens verfilmd zou kunnen worden. ‘Als trotse eigenaar van de filmrechten op de eerste boeken, kunnen we haast niet wachten tot Suzanne Collins haar volgende boek uitbrengt’, liet Joe Drake, de vertegenwoordiger van Lionsgate, weten. ‘We hebben haar schrijfproces op de voet gevolgd en we kijken ernaar uit om opnieuw met haar samen te werken.’

We mochten ook een eerste glimp van de cover van het boek opvangen. ‘De cover geeft de tweestrijd tussen het innerlijke en uiterlijke, die ook de basis van het boek vormt, perfect weer’, vertelde David Levithan van de uitgeverij Scholastic. ‘De spotgaai is terug, maar is in een nieuw jasje gestoken en dat sluit perfect aan bij het verhaal van Suzanne Collins.’

‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ wordt volgend jaar, exact tien jaar na de release van het eerste ‘The Hunger Games’-boek, gelanceerd. Kan je nu al niet meer wachten om het in één ruk te verslinden? Dan kan je het hier alvast reserveren.

Lees ook: