Home Lifestyle Crazy cat ladies, opgelet: in dit nieuwe PlayStation-spelletje kruip je in de...

Crazy cat ladies, opgelet: in dit nieuwe PlayStation-spelletje kruip je in de huid van een kat

stray
© YouTube: PlayStation

Heeft jouw vriend thuis een PlayStation liggen? Dan is de kans groot dat jij die binnenkort wekelijks voor een paar uurtjes gaat innemen. Tijdens de voorstelling van de PlayStation 5 werden er ook een aantal nieuwe spelletjes voorgesteld en ‘Stray’ is er alvast eentje voor alle kattenliefhebbers onder ons.

Vorige week donderdag werd de opvolger van de PlayStation 4 voorgesteld. Toch was de PlayStation 5 niet de enige nieuwigheid, want op de planning stonden ook een aantal nieuwe spelletjes. Wij hebben er alvast eentje gespot waar alle crazy cat ladies onder ons héél erg blij van zullen worden.

Stray

In het spelletje ‘Stray’, dat ontwikkeld werd door Blue Twelve Studio, draait alles rond een schattige straatkat. Het spel laat je alvast toe om in de huid van de kat te kruipen en vervolgens moet je navigeren in een hoogtechnologische wereld waar alleen robots leven.

Uit de korte trailer blijkt dat alle mensen uitgestorven zijn en dat deze kleine kat verantwoordelijk is om een reeks mysteries op te lossen. ‘Een vreemde wereld verkennen voelt plots heel anders aan als je je kan verstoppen onder een auto of als je over de daken kan lopen zonder dat er iemand bewust is van je aanwezigheid’, aldus creatief directeur Viv.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In de teaser zelf krijgen we voor de rest niet veel actie te zien, maar grafisch gezien ziet het spel er alvast top uit. De stad die we te zien krijgen, is trouwens gebaseerd op Kowloon City, een gebied in Hong Kong. Op de uiteindelijke releasedatum is het nog wachten tot 2021, maar dan heb je nog eventjes de tijd om je lief te overtuigen om zijn geliefde spelconsole voor enkele uurtjes af te staan.

Lees ook: