Home Lifestyle Schrijf je nu in voor de grootste papieren-vliegtuigjes-gooien-wedstrijd ter wereld

Schrijf je nu in voor de grootste papieren-vliegtuigjes-gooien-wedstrijd ter wereld

Het enige wat je nodig hebt, is een vel papier.

© neonbrand via unsplash

Ben je een krak in papieren vliegtuigjes maken? Schrijf je dan nu in voor de Red Bull Paper Wings. Daarbij moet je een vel papier zo ver, zo lang of zo artistiek mogelijk door de lucht laten vliegen.

Als kind konden we ons er uren mee bezighouden: papieren vliegtuigjes maken en die op familiefeesten door het restaurant laten vliegen. Nonkel Filip kreeg er altijd eentje in zijn oog en bij ons oma belandde er steevast eentje in haar bord soep. Als we wat ouder werden, toverden we met veel plezier een slechte toets om tot een mini-straaljager en nu vinden we het heerlijk om de oogjes van onze neefjes, nichtjes of metekindjes te zien blinken als we eentje door het luchtruim laten klieven.

Vijf voorrondes

Omdat we altijd een beetje kinds blijven, organiseert Red Bull voor de vijfde keer hun Paper Wings wedstrijd. Dat is de grootste papieren-vliegtuigjes-gooien-wedstrijd ter wereld. De bedoeling is om een vel papier te vouwen en dat zo ver, zo lang of zo artistiek mogelijk door de lucht te laten vliegen. Zin om mee te doen aan dit unieke kampioenschap? Schrijf je dan nu in voor één van de vijf voorrondes of ‘qualiflyers’. Die vinden plaats op 23 april in Louvain-La-Neuve, op 24 april in Gent, op 25 april in Leuven, op 30 april in Bergen en op 2 mei in Brussel.

Er zijn drie categorieën: langste afstand, langste vliegtijd en artistieke vlucht. Voor die laatste kan je ook gewoon meedoen door een kort Instagramfilmpje op te sturen van je zotte, acrobatische papieren luchtdoop. De beste kandidaten van elke kwalificatie gaan naar de nationale finale op 2 mei in Brussel. Daar worden de uiteindelijke winnaars in elke categorie gekroond en zij mogen de strijd aangaan met deelnemers van over de hele wereld in de wereldfinale in het Oostenrijkse Salzburg van 16 tot 18 mei.

Voor wie al even wil oefenen: het huidige wereldrecord staat op naam van de Japanner Takuo Toda met 27.9 seconden vliegtijd en de Amerikaan Joe Ayoob met 64.14 meter vliegafstand. Kan jij beter? Alle informatie en inschrijven kan via de website. De enige voorwaarde is dat je ouder bent dan 18 jaar. Succes!Lees ook: