Home Lifestyle OVERZICHT: 4 van de leukste obstacle runs van ons land

OVERZICHT: 4 van de leukste obstacle runs van ons land

Ben jij nog op zoek naar een sportieve uitdaging voor dit jaar?

obstacle run
© Getty

Heb jij je dit jaar voorgenomen om wat meer aan je conditie te werken? Dan kan het helpen om naar een bepaald doel toe te werken. Schrijf je daarom eens in voor een obstacle run. De ideale manier om jezelf op de proef te stellen én je kan je bovendien met je vrienden inschrijven. Zo valt het helemaal niet zo hard op dat je stiekem aan het afzien bent.

1. Strong Viking – Mud Edtion

Heb jij al een paar obstacle runs uitgelopen en mag het voor jou dus iets uitdagender? Dan is de Mud Edition van de Strong Viking Obstacle Run iets voor jou. Hier kan je kiezen om voor een afstand van 4 km, 7 km, 13km of 19km of zelfs 42 km door de modder te ploeteren en terwijl verschillende obstakels te overwinnen. Tip: in april kan het nog behoorlijk koud zijn, dus voorzie zeker wat dikke kledij voor na de wedstrijd.

De Strong Viking Obstacle Run (Mud Edition) gaat dit jaar door op 18 en 19 april in Gent. De ticketprijzen variëren naar gelang het aantal kilometer dat je loopt. Zo betaal je momenteel 62,50 euro voor 7 km en 67,50 euro voor 13 km. Opgelet, want de prijzen worden duurder naarmate de datum van de obstacle run dichterbij komt.

2. Spartacus Run

Nog een klassieker is de Spartacus Run die dit jaar doorgaat op 3 mei. Hier heb je de keuze uit drie verschillende parcours. Zo kan je ervoor kiezen om 3 km (Family Run) te lopen. Daarnaast kan je nog kiezen tussen 10 km of 16 km. Als je kiest voor tien kilometer, de standaard bij dit evenement, maak je kennis met zo’n 25 hindernissen. Ook als het niet je eerste keer is, blijft deze obstacle run een aanrader, want elk jaar komen er nieuwe obstakels bij.

De Spartacus Run gaat dit jaar door op 3 mei in Boom. Loop je 10 km dan betaal je 54 euro met timing en 47 euro zonder timing.

3. Titan Swim

Ben jij een echte waterrat? Ruil je sportlegging dan een keertje in voor een badpak. Tijdens de Titan Swim zwem je zo’n vijf kilometer en kom je ondertussen tien tot vijftien obstakels tegen. Het moeilijke hier zijn bovendien niet de obstakels zelf, maar wel om jezelf uit het water te tillen. Neem dus zeker je sportmaatje mee zodat jullie elkaar kunnen helpen gedurende het parcours.

View this post on Instagram

Try to stay on 😂😂

A post shared by Titan Swim (@titan.swim) on

De Titan Swim gaat dit jaar door op 9 augustus in Geraardsbergen en op 23 augustus in Gierle. Deze obstacle run is in vergelijking met bovengenoemde sportieve evenementen iets goedkoper. Voor je deelname moet je hier 33,50 euro rekenen.

4. Muddy Angel Run

De Muddy Angel Run is de eerste modderloop in Europa voor vrouwen. Het parcours is ongeveer vijf kilometer lang en terwijl je aan het lopen bent, kom je naast modder, water en schuim heel wat grappige hindernissen tegen. Het doel hier is dan ook om voornamelijk plezier te beleven. Schrikken bovenstaande events je een beetje af omwille van de iets moeilijkere obstakels? Dan is deze wellicht een goede start. Bovendien steun je met je deelname ook het goede doel, want per verkocht ticket gaat er een euro naar een liefdadigheidsorganisatie.

View this post on Instagram

Blijf nieuwe dingen ontdekken 🤩💗

A post shared by Muddy Angel (@muddyangelrun.nl) on

De Muddy Angel Run gaat op 16 mei door in Hofstade. Ticketprijzen variëren van 29 euro tot en met 49 euro. Ook hier worden de tickets namelijk duurder naarmate de datum van de obstacle run in zicht komt.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.