Home Lifestyle ONDERZOEK: Belgen zouden alcohol, social media en seks opgeven voor een extra...

ONDERZOEK: Belgen zouden alcohol, social media en seks opgeven voor een extra vakantiedag

De marketingsector kampt met het meeste gebrek aan vakantie (86 %), onderwijs met het minste (36 %).

© Shutterstock

Meer dan de helft van de Belgen (58 %) wil meer vakantie, maar vaak kunnen ze niet vrijaf nemen op het werk omdat het te druk is. Veel werknemers kampen dan ook met een vakantiedeprivatie.

Iemand met vakantiedeprivatie heeft niet genoeg vakantietijd of kan niet alle vakantiedagen opnemen in een jaar. Volgens een onderzoek naar de vakantiegewoonten en -behoeften van werknemers lijkt meer dan de helft van de Belgen hier last van te hebben.

Plan jij stiekem je vakantie tijdens de werkuren? Dan ben je zeker niet alleen. Werknemers over de hele wereld dagdromen over hun vakantie (60 %) en plannen het zelfs op hun werk (57 %).

Zou je seks en alcohol opgeven voor extra vakantie?

Belgen ontvangen gemiddeld 27 vakantiedagen, waarvan er gemiddeld 26 worden gebruikt. Toch mag het een paar dagen langer zijn, en daar hebben we het een en ander voor over. Zo gaf ruim de helft aan om alcohol op te geven (52 %), het toetje over te slaan (45 %) en social media uit te schakelen (40 %) voor een extra vakantiedag. Nog verrassender is dat een kwart zelfs bereid is seks op te geven (dit is 8 % meer dan vorig jaar).

Rene Nieuwmans van onlinereisbureau Expedia licht het onderzoek toe: ‘Een gebrek aan vakantie maakt mensen een stuk gestrester (23 %) dan de groep die wel vaak op vakantie gaat. Daar tegenover staat dat ruim de helft van de ondervraagden aangeeft gelukkiger en energieker weer op werk te komen na vakantie. 92 % van de Belgen zei zelfs dat regelmatig vakantie vieren goed voor hun gezondheid en welzijn is.’

Voor het onderzoek werden 15,081 volwassenen (waarvan 1000 Belgen) in loondienst van 18 jaar en ouder ondervraagd in 30 landen via een online enquête.

Bron: Expedia

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.