Home Lifestyle HOT OR NOT: deze 9 pareltjes zijn de meest ondergewaardeerde vakantiebestemmingen ter...

HOT OR NOT: deze 9 pareltjes zijn de meest ondergewaardeerde vakantiebestemmingen ter wereld

Wij willen ons gerust opofferen om ze te ontdekken! ūüėé

© Visit greenland via Unsplash & Getty

We kunnen er nu eenmaal niet meer omheen: er zijn een aantal vakantiebestemmingen (denk: Bali, Hanoi en de Galapagoseilanden) die lijden onder het allesvernietigende massatoerisme. Toch zijn er ook een heleboel ondergewaardeerde verborgen vakantiebestemmingen die nog niet platgetrapt worden door horden toeristen. Integendeel, ze kunnen ze zelfs goed gebruiken.

De ‘Not Hot List‘ van Intrepid Travel verzamelt elk jaar een aantal landen die zwaar ondergewaardeerd zijn en nauwelijks worden bezocht door buitenlanders, althans niet voor toeristische doeleinden. Toch zijn ze volgens de makers van de lijst meer dan een bezoekje waard en ook wij kijken er stiekem nu al naar uit om een vakantie naar Groenland of Moldavi√ę vast te leggen. Wanneer zijn we weg?

1 / 9
Dakhla, Marokko
Gambia
Moldavi√ę
Nicaragua
Noordoost-Cambodja
Sulawesi, Indonesi√ę
Tadzjikistan
Koningin Charlotte-eilanden
Groenland
Dakhla, Marokko
Dakhla, Marokko

De witte zandduinen en stranden aan de rand van de Saraha in Dakhla waren tot een paar jaar terug grotendeels ontoegankelijk. Anno 2020 kan je er dankzij de nieuwe ‘Adventure’-route toch een nacht (of twee) doorbrengen in een traditioneel kamp van de Bedoe√Įenen en er genieten van de magische sterrenhemel en kraakverse zeevruchten.

Gambia
Gambia

Hoewel Gambia het afgelopen jaar bijzonder populair was in de Google-zoekmachine, ontving het kleinste land op het Afrikaanse continent in 2019 maar weinig toeristen in vergelijking met Kenia of Zuid-Afrika. Ontdek er de verschillende verrassende vogelsoorten, de magische stranden en tropische bossen tijdens de zogenaamde Senegal & Gambia Expedition en val als een blok voor alle pareltjes die in het prachtige land verborgen liggen.

Moldavi√ę
Moldavi√ę

Moldavi√ę ontvangt elk jaar evenveel toeristen als Kroati√ę er per dag verwelkomt. Een beetje onterecht, zeker als je weet wat het land voor avontuurlijke toeristen in petto heeft. Het ligt verborgen tussen Roemeni√ę en Oekra√Įne en heeft een levendige en oude wijncultuur, inclusief de grootste wijnkelder,¬†met meer dan 193 kilometer aan gangen en 2 miljoen¬†wijnflessen, ter wereld. Proef er van hun¬†Mile»ôtii Mici en bezoek Orheiul Vechi, een veertiende-eeuws grotklooster in het¬†Nationaal park Orhei.

Nicaragua
Nicaragua

Rondreizen in Nicara-watte? Nicaragua ligt in Centraal-Amerika en grenst aan het zonnige Costa Rica. In tegenstelling tot haar buurlanden is Nicaragua geen dure reisbestemming en kan je er met gemak enkele weken op een budgetvriendelijke manier vertoeven. Je vindt er voldoende hostels (mét hangmatten op het strand!) en leuke bars waar je voor een prikje kan lunchen. Allemaal goed en wel, maar valt er eigenlijk wel iets te beleven? Wel, wat dacht je van een excursie naar een van de vele hoge vulkanen, een wandeling langs de prachtige Somoto Canyon of surflessen op het eiland Ometepe? Avontuurlijk genoeg?

Noordoost-Cambodja
Noordoost-Cambodja

Wil je een verborgen stukje Azi√ę verkennen? Noordoost-Cambodja is het duurzame alternatief voor de overbezochte kuststad Sihanoukville, maar is minstens even spectaculair! Schrijf je in voor de gloednieuwe expeditie ‘Cambodia Expedition: Elephants & Jungles‘ en steek zelf een handje uit de mouwen om het Elephant Valley Project, een organisatie die het welzijn en de behandeling van de dieren vooropstelt, mee vorm te geven.

Sulawesi, Indonesi√ę
Sulawesi, Indonesi√ę

Sulawesi bewijst dat Indonesi√ę veel meer is dan alleen maar de stranden in Bali. Ga er op de expeditie ‘Tana Toraja Trek‘ en wandel er in dichte bamboebossen, door kleine inheemse dorpen en vaar er met een bootje door de rijstvelden.¬†Het meest fascinerende aan een uitstap in Indonesi√ę? Het eeuwenoude dodenritueel¬†Ma’nene ontdekken. Elk jaar worden er tijdens het festival een aantal lijken opgegraven, zodat de inwoners een tijdje met de doden kunnen doorbrengen. Creepy, maar tegelijkertijd very interesting.

Tadzjikistan
Tadzjikistan

Intrepid Travel voorspelt dat de zijderoute van Tadzjikistan de komende jaren aan populariteit zal winnen. Ook reizen in buurland Oezbekistan worden steeds populairder en zullen in de toekomst hoogstwaarschijnlijk vaker gecombineerd worden met een tripje naar Tadzjikistan. Vooral de 6-daagse rondreis Tadzjikistan Discovery geeft je een unieke kijk op het verborgen, maar o zo magische land.

Koningin Charlotte-eilanden
Koningin Charlotte-eilanden

Wie de Galapagoseilanden op zijn/haar bucketlist heeft staan, kan overwegen om naar de minstens even spectaculaire¬†Koningin Charlotte-eilanden, oftewel¬†Haida Gwaii-eilanden, te trekken. De Canadese archipel wordt niet voor niets het Galapagos van het noorden genoemd: het complexe ecosysteem en de gevarieerde flora en fauna zullen je er sowieso weten te bekoren, net zoals het fee√ęrieke¬†Naikoon Provincial Park.

Groenland
Groenland

Last, but not least: Groenland. Wie wil genieten van het prachtige noorderlicht, maar daarvoor niet naar het steeds drukker wordende Noorwegen of IJsland wil trekken, kan Groenland op de bucketlist zetten! Het prachtige land telt nog geen 60.000 inwoners en is nochtans een van ‘s werelds grootste landen. Wat er zoal te beleven valt? IJsberen spotten, de duizelingwekkende¬†IJsfjord van Ilulissat bewonderen en een uitstapje maken naar het grootste √©n mooiste (arctische) park ter wereld:¬†Nationaal Park Noordoost-Groenland.

Beelden: © Getty & Unsplash

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.