Home Lifestyle Body 7 smoesjes waarmee je als zwangere vrouw kunt verbergen dat je geen...

7 smoesjes waarmee je als zwangere vrouw kunt verbergen dat je geen alcohol drinkt

Excuus nodig om niet te drinken? Een blaasontsteking veinzen does the trick!

Hoera, je bent zwanger! Hoewel je zelf aan niets anders kan denken, wil je het nog even geheim houden voor familie en vrienden. Maar hoe verberg je dat je plots geen alcohol meer drinkt? Welke excuses gaan niet op een gefronste wenkbrauw onthaald worden? Het boek Van buik tot baby to the rescue.

1. Ik moet nog rijden

Je bent met de auto, omdat de locatie moeilijk te bereiken is met het openbaar vervoer of de fiets. Of omdat je straks nog doorrijdt naar de vriendin van je tante, ergens heel ver weg.

2. Ik ben op dieet/ ik doe een alcoholvrije maand

Iedereen begrijpt het als je zegt dat je even een stap terug doet op alcoholgebied. Volgende maand doe je weer mee (en heb je een nieuwe smoes paraat).

3. Ik hou het bij één

Heb je in een café afgesproken, zorg dan dat je er wat eerder bent en bestel bij de bar een alcoholvrije cocktail of biertje. Dan heb je bij aankomst van je vrienden alvast wat staan. Excuus: Je houdt het bij eentje vanavond. Morgen vroeg op en zo.

4. Blaasontsteking, zo balen

Ja, daar kan niemand iets tegenin brengen. Want: antibiotica = geen alcohol. Heel ongezellig, maar helaas is er niets aan te doen.

5. Ik heb een kater

Want het is gisteren héél laat geworden en er was veel drank. Dus nu voel je je vrij ellendig (helemaal niet zo ver van de waarheid, als prille zwangere) en je hebt geen zin om je morgen weer zo te voelen. Een frisdrankje dus.

6 Iemand nog een wijntje?

Als vrienden bij je thuis langskomen, kun je alles tot in de details voorbereiden. Je haalt een fles alcoholvrije wijn en zorgt dat jouw glas daar steeds mee gevuld is. Niemand die het doorheeft. Zeker als je bij hen een beetje door schenkt met de echte wijn.

7. De dokter zei…

Omdat je je de afgelopen tijd niet zo fit voelde, adviseerde de huisarts je om voorlopig niet te drinken. Tenminste, geen alcohol. En je voelt je al véél beter sinds je aan de groene thee zit. Dus dat biertje? Nee, dank je.

Van buik tot baby van Ouders van nu, € 27,5 bij Kosmos Uitgevers. ISBN: 9789021572239

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.