Home Lifestyle COOL: Netflix komt met docu over ‘La casa de papel’

COOL: Netflix komt met docu over ‘La casa de papel’

En die verschijnt zelfs sneller dan je zou denken...

© Netflix

El Profesor en zijn geniale bende keren binnenkort weer terug naar het scherm. En niet alleen in het vierde seizoen waarop we al maanden ongeduldig wachten. Netflix kondigt namelijk een documentaire aan over de bloedstollende Spaanse serie en die verschijnt sneller dan je zou denken.

The wait is almost over… Over exact twee maanden kunnen we opnieuw binnengluren bij de Koninklijke Munt van Spanje en achterhalen of de acht dieven de chaos er overleven. Maar er is meer. Netflix maakte zonet namelijk bekend dat er op de uitzenddatum van het vierde seizoen nog een heuse special zal verschijnen die je toont hoe de spannende serie nu juist is ontstaan. De documentaire, die de naam ‘La Casa de Papel phenomenon’ krijgt, zal zich voornamelijk focussen op het onverwachtse succes van de serie.

Onverwacht succes

De cijfers liegen er ook niet om. Zo brak het derde seizoen nog alle records van de populaire streamingdienst nadat het in een week tijd al ruim 34 miljoen kijkers op de teller had staan. Een succes dat werd bekroond met een Emmy voor Beste Drama. Iets wat Netflix niet had verwacht aangezien een niet-Engelstalige titel nog nooit zo’n succes had weten te boeken. Daarnaast zou je in de docu ook enkele details over het script te weten moeten komen. Zoals waarom Rio, Tokio, Nairobi en de andere criminelen Dalí-maskers kregen van El Professor. Of waarom de makers het Italiaanse nummer van de serie ‘Bella Ciao’ nu juist als lijflied uitkozen. Op die antwoorden moet je dus nog even wachten tot 3 april, maar we droppen hieronder nog wel even het kenmerkende nummer…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.