Home Deco Myrthe (28) en verloofde Ralph uit Zutendaal wisselden van woonst met zijn...

Myrthe (28) en verloofde Ralph uit Zutendaal wisselden van woonst met zijn ouders

‘Stiekem hopen we dat onze kinderen dit huis later ook willen overnemen en het generatie na generatie in de familie blijft.’

ouders
© Tim De Backer voor Flair

De een kan niet snel genoeg zijn vleugels uitslaan, de ander vindt het best gezellig thuis. Zo gezellig dat ze er wil blijven! Myrthe (28) en verloofde Ralph uit Zutendaal wisselden van woonst met zijn ouders.

‘In 2016 liep het huurcontract van ons appartement af, waardoor we op zoek moesten naar een nieuwe woonst. We wilden graag iets kopen, maar de prijzen van de huizen in Zutendaal, de hometown van mijn verloofde Ralph, vielen dik tegen. We hadden de hoop al bijna opgegeven toen mijn schoonouders uit het niets met het idee kwamen om hun huis over te kopen. Ik hoefde niet overtuigd te worden, Ralph daarentegen stond er minder om te springen.’

Ralph zag het eerst niet zitten om zijn ouderlijk huis te verbouwen vanwege de herinneringen die er onlosmakelijk mee verbonden zijn.

‘Hij zag het niet zitten om zijn ouderlijk huis te verbouwen vanwege de herinneringen die er onlosmakelijk mee verbonden zijn. Maar na enkele nachtjes slapen besefte hij toch dat het een kans was die we niet mochten laten liggen. Uiteindelijk draaide de deal met mijn schoonouders uit op een huizenwissel: wij namen onze intrek in hun huis en zij verhuisden naar ons huurappartement.

Op één voorwaarde…

‘Hoewel Ralph altijd graag in zijn ouderlijk huis heeft gewoond, was het voor ons geen optie om erin te trekken zonder het eerst grondig te renoveren. Dat was meteen ook de enige voorwaarde die we hebben gesteld toen we de woning van mijn schoonouders kochten: we wilden het volledig naar eigen smaak inrichten. Ralphs ouderlijke woonst werd in de jaren 70 gebouwd. Denk: veel kleine, donkere ruimtes. Gelukkig konden we rekenen op de hulp van mijn meter Ingrid Nelissen. Zij is interieurarchitecte en heeft ons ideeën aangereikt die we zelf nooit zouden hebben bedacht, bijvoorbeeld het verplaatsen van de keuken, vanwaar we nu een mooi uitzicht hebben op de tuin. Dat is niet onbelangrijk als er later kindjes komen (lacht).’

ouders

Zo ziet de inkomhal en de keuken – met zicht op de tuin – er vandaag uit.

‘Verder werden alle vloeren vervangen, maakte de open haard plaats voor een exemplaar op gas en kwamen er enkele handige ingemaakte kasten én een berging bij. Ook de tuin werd aan een grondige make-over onderworpen en veranderde van een wildernis met een serre en een vijver naar een groot open grasveld met een modern tuinhuis. Het enige wat we hebben behouden, zijn de houten balken in de woonkamer. Ze opschuren en ze laag na laag wit verven was een helse karwei, maar Ralph en ik zijn heel blij met het resultaat.

Hoewel ze het er soms best moeilijk mee hadden om hun huis zo te zien veranderen, zijn mijn schoonouders vaak een handje komen toesteken.

‘Ook mijn schoonouders zijn trots op al het werk dat we hebben verricht. Hoewel ze het er soms best moeilijk mee hadden om hun huis zo te zien veranderen, zijn ze vaak een handje komen toesteken, wat we bijzonder hebben geapprecieerd. We wonen hier nu drie jaar en zijn er rotsvast van overtuigd dat we nooit meer weg willen. Stiekem hopen we dat onze kinderen deze woning later op hun beurt van ons willen overnemen en die zo generatie op generatie in de familie blijft. Dat zou heel mooi zijn.’

1 / 8
De living voor de verbouwing
De living na de verbouwing
De keuken voor de verbouwing
De keuken na de verbouwing
De keuken en de living worden met elkaar verbonden door de eetkamer
De tuin voor de verbouwing
De tuin na de verbouwing
De achtergevel na de verbouwing
De living voor de verbouwing
De living voor de verbouwing

De living na de verbouwing
De living na de verbouwing

De keuken voor de verbouwing
De keuken voor de verbouwing

De keuken na de verbouwing
De keuken na de verbouwing

De keuken en de living worden met elkaar verbonden door de eetkamer
De keuken en de living worden met elkaar verbonden door de eetkamer

De tuin voor de verbouwing
De tuin voor de verbouwing

De tuin na de verbouwing
De tuin na de verbouwing

De achtergevel na de verbouwing
De achtergevel na de verbouwing

Meer binnenkijkers:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.