Home Lifestyle MUST SEE: het voorjaar van Eén zit vol hilariteit, emotie en echte...

MUST SEE: het voorjaar van Eén zit vol hilariteit, emotie en echte verhalen

Check snel deze previews!

Gisteren stelde VTM twee gloednieuwe programma’s voor, maar vandaag is het de beurt aan de VRT. De zender deed zijn programmatie voor het voorjaar uit de doeken, en wij kunnen nu al niet meer wachten. Yep, 2018 wordt sowieso een heerlijk televisiejaar!

In 2018 mogen we bij Eén heerlijk onderuitzakken voor een heleboel gloednieuwe programma’s, maar ook voor een aantal bekende uitzendingen. De zender heeft verschillende bekende gezichten kunnen strikken en spreekt dan ook van een verrassend voorjaar. Voor welk programma blijf jij thuis?

1

‘Het collectief geheugen’

Met ‘Het collectief geheugen‘ heeft comedian Kamal Kharmach zijn eerste job als presentator beet. Kapiteins Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire nemen het elke week – met een bekende gast aan hun zijde – op tegen elkaar en argumenteren welke gebeurtenissen, personen, voorwerpen en beelden we absoluut in ons collectief geheugen moeten opnemen. En naast deze serieuze gesprekken mag er natuurlijk al eens gelachen worden.

2

‘De zoo 175’ (werktitel)

Reporter Arnout Hauben neemt je tijdens dit programma mee op een tocht doorheen de wondere geschiedenis van de Antwerpse ZOO. Je komt er te weten hoe de ZOO is ontstaan en wat er vandaag de dag allemaal te zien is.

3

‘De columbus’

Elke week gaat Wim Lybaert, samen met een bekende gast, op stap met zijn zelfgebouwde huis op wielen. Ze gaan samen op zoek naar het goeie leven onderweg. Naar waar ze gaan, weet het duo nog niet. Het toeval beslist hier alles.

4

‘Down the road’

Dieter Coppens maakt in ‘Down the road‘ samen met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down een roadtrip door zeven landen. Ze verleggen hun grenzen, genieten van deze unieke ervaring en gaan nieuwe uitdagingen aan.

5

‘Op één’

Op één‘ is het nieuwe programma van Kobe Ilsen. Hierin onderzoekt hij wat België kan leren van het buitenland. Want wij Belgen klagen namelijk over alles, maar is dat terecht?

6

‘M/V/X’

Tijdens deze documentaire volgen we het leven van vijf Vlaamse transgenders die op zoek gaan naar een leven dat beter bij hen past.

7

‘Vandaag over een jaar’

Ook Cath Luyten is opnieuw van de partij. In ‘Vandaag over een jaar‘ praat ze elke week met een aantal gewone Vlamingen die in 2017 iets bijzonders willen realiseren. Van grote voornemens tot iets kleinere realisaties. Na een jaar komen ze opnieuw de studio binnen en vertellen ze over hun persoonlijke missie.

8

‘Gevoel voor tumor’

In deze nieuwe fictiereeks wordt het leven van Tristan Devriendt (acteur Maarten Nulens) compleet overhoop gehaald. Hij heeft kanker en moet plots strijden voor zijn leven. Ook Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Barbara Sarafian, Liesa Naert en Vic De Wachter hebben een rolletje kunnen versieren in deze reeks. Het verhaal werd gebaseerd op getuigenissen van echte (ex)-kankerpatiënten om alles zo herkenbaar mogelijk te maken.

9

‘Mij overkomt het niet’

In ‘Mij overkomt het niet‘ praat Fatma Taspinar met zes mensen die ongewild een ongeluk veroorzaakten en nu als dader door het leven moeten.

10

‘Op de man af’

Saartje Vandendriessche heeft dan weer een avontuurlijk programma voor ons in petto. In ‘Op de man af‘ neemt ze het elke week op tegen een bekende man in een sportieve uitdaging die hij mag kiezen. Geen uitdaging is voor haar te groot.

11

‘Politie 24/7’

Politie 24/7‘ is een nieuw programma van de makers van ‘Spoed 24/7‘. Hierin krijgen we een unieke kijk in het werk van de lokale politie van Antwerpen.

12

‘Loslopend wild & gevogelte’

Oh jawel, het is ondertussen al tijd voor het vierde seizoen van ‘Loslopend wild & gevogelte‘. Dit heerlijke sketchprogramma zorgt voor de nodige hilariteit na je werkdag.

13

‘Salamander 2’

En eindelijk is het langverwachte tweede seizoen van ‘Salamander‘ klaar. Hoofdinspecteur Gerardi (Filip Peeters) verdiept zich in een samenzwering rond het bezit van diamantmijnen, maar tijdens zijn onderzoek komt zijn leven en dat van zijn dochter op het spel te staan…

Eén lostte deze eerste beelden al, maar daarnaast staan er nog een heleboel andere programma’s op ons te wachten. Zo krijgt Kristel Verbeke een eigen programma waarin ze jongens en meisjes tussen 10 en 13 jaar ontvangt en praat met wat hen écht bezighoudt.

Ook Philippe Geubels verschijnt op Eén, want in ‘Taboe‘ gaat hij op zoek naar de grenzen van zijn humor. Steven Van Herreweghe nodigt dan weer enkele bekende en minder bekende gasten uit in ‘Van algemeen nut‘. En het programma ‘Afscheid‘ slaat dan weer een emotionele weg in. Deze reeks gaat namelijk over de laatste maanden van een mensenleven door de ogen van zij die het hebben geleefd, de dokters en het verplegend personeel.

Lees ook: