Home Lifestyle Body 5 luie-meiden-tips om moeiteloos 100 calorieën extra te verbranden

5 luie-meiden-tips om moeiteloos 100 calorieën extra te verbranden

Vooral nummer 4 willen we maar al te graag proberen.

© Shutterstock
Je hoeft geen grote fitnessaddict te zijn om calorieën te verbranden. Met deze 5 tips die gebaseerd zijn op échte studies, zijn zelfs lazy girls als wij in no time 100 calorieën armer. Dus hup, neem dat dessertje nu gewoon maar en kruip daarna lekker in bad!

Als je graag wat extra calorieën wil verbranden, maar er liefst zo weinig mogelijk effort in steekt, hebben wij enkele supergemakkelijke tips om je een handje te helpen. Dat wil niet zeggen dat je nu niet meer gezond hoeft te eten of het bewegen mag laten, maar als je een lazy day overweegt, zullen deze activiteiten je productiviteit misschien lichtjes verhogen.

1. Koken

Koken zal niet alleen voorkomen dat je je roekeloos op ongezonde snacks gaat storten, maar het staan, snijden, roeren en zout strooien zorgt ervoor dat je in 34 minuten zo’n 100 calorieën verbrandt. Eitje!

2. Een warm bad nemen

We hebben het je al eens verteld, maar we doen het met plezier nog een keer: een uurtje in een superwarm bad liggen doet je ongeveer 126 calorieën verbranden. Twee addertjes onder het gras: de temperatuur van het bad zou gedurende dat uur ongeveer 40°C moeten blijven en je moet kunnen verdragen dat je er als een verschrikkelijk verrimpeld oud vrouwtje uit zal komen. Maar voor de rest: topidee.

3. Groene thee drinken

Groene thee versnelt de werking van je organisme met 4 %, wat gelijkstaat aan zo’n 80 kcal. Klein minpuntje: als je twee kopjes achteroverslaat, wil dat niet zeggen dat ook het verlies in calorieën verdubbelt. Bummer!

4. Shoppen

Beste nieuws van de dag: door 38 minuten te shoppen verbrand je 100 calorieën. Rondlopen, de perfecte items uitzoeken, opnieuw opvouwen, hangers verplaatsen, bukken om dat perfecte paar schoenen te checken (lees: squats)… Voel je dus vrij om na het werk nog even een ommetje te maken langs de winkelstraat.

5. Kou lijden

Volgens Dr. C. Ronald Kahn van Harvard Medical School is koude een uitstekende manier om calorieën te verbranden. Als je de verwarming een tikkeltje lager zet, zal je lichaam meer calorieën verbranden om het op temperatuur te houden. 18 à 19°C zou de ideale temperatuur zijn. En dat bespaart je ook weer een flinke duit op je energiefactuur.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.