Home Lifestyle Body WOW: tijdens een warm bad verbruik je evenveel calorieën als 30 minuten...

WOW: tijdens een warm bad verbruik je evenveel calorieën als 30 minuten wandelen

Wij weten wat doen vanavond 🛀

Flair / Tjorven Boucher
Je uitputten in de fitness, fietstochten maken of elke dag dertig minuten wandelen: het zijn allemaal manieren om calorieën te verbranden, maar wat als we je zouden vertellen dat er een veel makkelijkere manier was om af te vallen, waarbij je eigenlijk helemaal niks hoeft te doen?

Onderzoekers aan de Loughborough Universiteit ontdekten namelijk dat een bad van 40°C effectiever kan zijn dan een stevige wandeling als je calorieën wil verbranden of je bloedsuikerspiegel wil verlagen. Voor de studie werden zo’n 2300 mannen van middelbare leeftijd gedurende 20 jaar gevolgd. En wat bleek uit de monitor die ze bij zich droegen? Een warm bad verhoogde de bloedtoevoer en verbrandde een heleboel energie.

Vermoedelijk ligt de magie in zogenaamde ‘heat shock proteins‘, die vrijkomen wanneer je lichaamstemperatuur aanzienlijk verhoogd wordt en de bloedsuikerspiegel op zijn beurt verlaagd wordt. Een uurtje in bad gaan zou dus gelijkstaan aan een wandeling van 20 à 30 minuten en zou ongeveer 126 calorieën verbranden.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat we vanaf nu ongegeneerd elke dag een zak chips mogen opentrekken en die liter cola soldaat mogen maken zolang we maar een uur in bad liggen. Het betekent wél dat je het perfecte excuus hebt om wat vaker een badsessie in te plannen. Laat die me-time maar komen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.