Home Lifestyle Food #KERSTHACK: dit middeltje tegen wijnvlekken werkt écht

#KERSTHACK: dit middeltje tegen wijnvlekken werkt écht

Eerste Hulp Bij Wijnvlekken.

Fles wijn rood
© Shutterstock

Of je je nu al wil voorbereiden op die zatte nonkel die ongetwijfeld zijn wijnglas omstoot tijdens het kerstdiner. Of je houdt alle hens aan denk voor die vervroegde kerstborrel met je vriendinnen van dit weekend: wijnvlekken zijn niet alleen erg vervelend, het zijn ook nog eens een van de moeilijkste vlekken om uit je kleren te krijgen. Enter: nog meer wijn, zout en azijn.

In de aanloop naar Kerstmis deelt Het Poetsbureau zijn beste lifehacks voor een ontspannen eindejaar. Gisteren leerden we al hoe we nagellak uit onze kleren konden verwijderen, vandaag ontdekken we hoe we wijnvlekken moeten bestrijden.

Heb je net iets te bruusk geklonken met dat glas rode wijn? Zout en witte wijn zouden wonderen doen als het gaat om rodewijnvlekken. Doe wat zout op de vlek en laat intrekken. Spoel nadien het stofje uit of laat weken in water met zout. Was je zelf al wat tipsy en heb je pas later ontdekt dat er een vlek op je favoriete feestjurk zit? Giet dan een scheutje witte wijn – of wodka, gin, azijn of zelfs spuitwater – op de vlek en dep na met zuiver water. Wittewijnvlekken verwijder je dan weer zonder al te veel moeite door gewoon na te spoelen met koud water. Schol!

Meer fijne kersthacks? Hierzo!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.