Home Lifestyle Showrunner Krista Vernoff legt uit waarom net Meredith Grey positief test op...

Showrunner Krista Vernoff legt uit waarom net Meredith Grey positief test op COVID-19

'Ons zorgpersoneel vecht elke dag voor ons. Het minste wat wij kunnen doen, is een masker dragen, afstand bewaren en thuis blijven waar het kan.'

meredith grey covid-
© YouTube: ABC

We wisten al dat de huidige coronapandemie centraal zou staan in het zeventiende seizoen van ‘Grey’s Anatomy’ en beetje bij beetje komen we meer te weten over hoe deze verhaallijn zich precies zal ontwikkelen. In een nieuwe preview blijkt namelijk dat Meredith Grey besmet is met COVID-19. Opgepast: dit artikel bevat verschillende spoilers!

De terugkeer van Derek Shepherd komt er natdat Meredith Grey besmet is geraakt met het coronavirus in het zeventiende seizoen van ‘Grey’s Anatomy’. In de tweede aflevering, die gisteren werd uitgezonden in de Verenigde Staten, zien we hoe Meredith opgenomen wordt en dat het al snel niet goed meer met haar gaat. Zo verliest ze regelmatig het bewustzijn (enter: de scène met Patrick Dempsey op het strand) en worden er beslissingen genomen over haar (medische) toekomst.

Wel hebben de makers deze verhaallijn bewust uitgestippeld voor Meredith. ‘Grey’s Anatomy’ is de best bekeken dramareeks van ABC zelf, maar ook in het algemeen is het een van de populairste series ooit. Zo wordt de serie in meer dan 250 landen uitgezonden waardoor het wereldwijd een gigantisch publiek aantrekt.

Ode aan het zorgpersoneel

‘Meer dan 1.700 dokters of verplegers zijn in de Verenigde Staten gestorven door COVID-19. Om nog maar te zwijgen over de duizenden die het virus opgelopen hebben. Het zorgpersoneel staat op de eerst rij tijdens deze crisis en ze proberen te overleven in een oorlog waar ze niet op voorbereid waren. Wij zagen een kans om hun strijd in beeld te brengen via het geliefde en welbekende personage van Meredith Grey. Ons zorgpersoneel vecht elke dag voor ons. Het minste wat wij kunnen doen, is een masker dragen, afstand bewaren en thuis blijven waar het kan. Meredith heeft nog een groot gevecht voor zich. En dan heb je nog dat strand. Duisternis en licht. Het is echt een krachtig seizoen’, aldus showrunner Krista Vernoff in een interview met The Hollywood Reporter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In de komende afleveringen zien we Patrick Dempsey trouwens nog een aantal keer opduiken in de dromen van Meredith. Zo helpt hij haar om te vechten voor haar eigen leven. Patrick is trouwens niet het enige oude personage dat we te zien krijgen, want in de derde aflevering duikt er nog een persoon uit haar verleden op…

Daarnaast zal Meredith Grey niet het enige personage zijn dat besmet geraakt met COVID-19. In een eerder interview liet Camilla ‘Jo’ Luddington al vallen dat er ook andere dokters positief zullen testen. Zo krijgen we in dezelfde preview te zien dat ook Tom Koracick besmet is. Verder zien we nog hoe moeilijk Maggie het heeft nadat ze meer dan 50 patiënten verliest door de gevolgen van dit vreselijke virus.

Lees ook: