Home Lifestyle Voel je je momenteel een beetje depressief? Dat zou weleens aan Mercurius...

Voel je je momenteel een beetje depressief? Dat zou weleens aan Mercurius kunnen liggen

De afgelopen week je treinen al een paar keer gemist of je gsm kwijtgespeeld? Het is te verklaren!

© Getty

Ben je de laatste tijd niet helemaal in topvorm en heb je geen zin om nieuwe uitdagingen aan te gaan? Dan kan dat weleens aan de verplaatsing van de planeet Mercurius liggen. Huh?! No stress, we leggen het eventjes uit!

Je hebt het ooit misschien al eens horen vallen: de Mercurius retrograde. Onder de astrologen is de speciale beweging van de planeet momenteel een hot topic, want ze loopt nog tot en met 20 november retrograde. Mercurius beweegt zo’n drie keer per jaar ongeveer 24 dagen aan een stuk op die manier.

Optische illusie

Het lijkt dan alsof de planeet aan een iets tragere snelheid dan normaal beweegt. Mercurius draait normaal gezien aan een hoge snelheid rond de zon, maar tijdens de retrograde fase lijkt ze bruusk op haar rem te duwen, om vervolgens achteruit te bewegen. Na een kleine drie weken draait de planeet zich terug om, om zich daarna weer aan de oude, veel hogere snelheid te verplaatsen. Het gaat om een optische illusie, maar toch zou de vreemde beweging van de planeet volgens astrologen psychologische veranderingen teweeg kunnen brengen, omdat de energie die de planeet uitstraalt ons tijdens die periode niet meer op dezelfde manier kan bereiken.

De Mercurius retrograde zou volgens hen verantwoordelijk zijn voor een chaotische periode met meer kwaaltjes en slecht nieuws. Alles lijkt dan in het honderd te lopen en dat komt omdat Mercurius zeer sterk wordt geassocieerd met alles wat met communicatie, het bewustzijn en denkprocessen te maken heeft. Astrologie-experts bevelen dan ook aan om geen nieuwe projecten op te starten tijdens deze periode en om niet op vakantie te vertrekken of geen nieuw contract te ondertekenen. Kortom, het is een goed idee om het de komende week nog rustig aan te doen en goed voor jezelf te zorgen.

Wees niet té ongerust: de retrograde fase van Mercurius kan ook een positief effect hebben. De periode is namelijk bevorderlijk voor zelfreflectie, het stellen van levensvragen en het ondergaan van psychologische overgangen. Probeer er dus goed gebruik van te maken!

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.