Home celebs Meghan Markles kinderboek is nu al een bestseller, maar krijgt ook slechte...

Meghan Markles kinderboek is nu al een bestseller, maar krijgt ook slechte reviews

Recensente Alex O'Connell van The Times noemt het een zelfhulpboek voor behoeftige ouders.

kinderboek meghan markle
© Getty

Meghan Markle (39) kondigde begin mei de lancering van haar eerste kinderboek aan. ‘The Bench’ is sinds 8 juni uit in de UK, en is nu al een bestseller. Toch ontvangt het boek ook slechte reviews van grote internationale kranten zoals The Times, The Sun en The Telegraph.

‘The Bench’ is Meghan Markles eerste kinderboek en geschreven als een ode aan haar man. Daarin staat de speciale relatie, gezien door de ogen van een moeder, tussen een vader en zoon centraal. Het boek is geïnspireerd op het gedicht dat Meghan twee jaar geleden schreef voor prins Harry die toen zijn eerste Vaderdag vierde als papa van Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Intussen werd het koppel ook de trotse ouders van een dochter Lilibet.

Het kinderboek is nu al een nummer 1-bestseller op Amazon.com bij de kinderboeken. Nochtans zijn er veel negatieve reviews over ‘The Bench’. Recensente Alex O’Connell van The Times noemt het ‘een zelfhulpboek voor behoeftige ouders’. Volgens The Sun voldoet het niet aan de verwachtingen en mist het inhoud. ‘Het is geen verhaal of een gedicht, en het leert je zeker niks’, vertelt boekcolumnist Natasha Harding onder meer in haar review.

Claire Allfree van The Telegraph zei dan weer onder andere het volgende over het boek: ‘Je kunt je afvragen hoe een uitgeverij het gepast kon vinden om deze grammatica tartende reeks slecht rijmende homilieën te publiceren, laat staan ​​te denken dat elk kind, waar dan ook, het zou willen lezen.’

Geen kinderboek

Volgens RTL Boulevard heb je het audioboek in slechts twee minuten al uit. ‘Het wordt gepresenteerd als een kinderboek, maar dit is geen kinderboek. Koop het niet voor je kind, koop het voor je man. Het is eigenlijk een soort liefdesverklaring aan Harry, maar dan niet als haar man, maar als de vader van Archie‘, aldus royaltydeskundige Justine Marcella.

Emily Phillips van The Evening Standard is dan wel weer positief. ‘Het schrijven van de hertogin van Sussex is rustgevend en liefdevol. Hoewel het op sommige momenten een beetje te sentimenteel is, kreeg ik op een gegeven moment toch tranen in mijn ogen.’ Ze geeft wel toe dat het eerder voor ouders, dan voor kinderen is geschreven. Ook op Amazon zijn de reviews van lezers gemengd, die gaan van een ster tot vijf sterren.

Wie het boek van Meghan Markle toch een kans wil geven of cadeau wil doen aan zijn/haar/hun man, kan het hier bestellen.

Lees ook: