Home Lifestyle Film Meevaren op de Titanic 2.0? Binnenkort kan het

Meevaren op de Titanic 2.0? Binnenkort kan het

Het schip zal exact hetzelfde interieur hebben als de originele Titanic en dezelfde route bevaren.

Isopix

Wie Titanic zegt, denkt uiteraard meteen aan die romantische scènes tussen Jack en Rose. Toch draait het verhaal wel degelijk rond ’s werelds bekendste schip en dat schip wordt nu weer tot leven gebracht. Een Australische miljardair werkt namelijk volop aan een replica en daar zal je sneller mee kunnen meevaren dan je misschien wel denkt.

Toegegeven, de iconische Titanic kende niet zo’n goede afloop, maar het prachtige interieur en de luxe die er heerste, wist iedereen wel te charmeren. Binnenkort is het dan ook mogelijk om in diezelfde sfeer te vertoeven. Het is de Australische miljardair Clive Palmer die in 2012 met het plan kwam om een replica van het beroemde schip te bouwen. De werken zijn al een tijdje aan de gang, maar de bouw ervan liep even vertraging op wegens financiële problemen. Die zijn nu dus volledig van de baan waardoor scheepvaartbedrijf Blue Star Line het project opnieuw opstartte en het schip al in 2022 zou moeten uitvaren.

Return of a legend

De Titanic 2.0 zal over vier jaar vertrekken vanuit Dubai richting Southampton waarbij hij de originele vaarroute van de oorspronkelijke Titanic zal volgen. Niet alleen de route, maar ook het interieur en de huttenindeling zal net zo zijn als je in de film te zien kreeg. Denk aan impressionante balzalen en zelfs een ontspannende sparuimte. Uiteraard wordt er wel gewerkt met een moderner veiligheids- en navigatiesysteem. Het schip zal ruim 2.400 passagiers kunnen herbergen en enkele honderden bemanningsleden. Na de grote uittocht zijn er plannen om met het schip wereldwijde cruises aan te bieden. Zou jij een ticketje boeken? 😉

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.