Home Lifestyle Film NOSTALGIE: Marc De Bel brengt een nieuw Blinker-boek uit

NOSTALGIE: Marc De Bel brengt een nieuw Blinker-boek uit

De Bel schreef het boek voor lezers 'vanaf 9 jaar en ouder(s)'.

© Mie Buur/ Houtekiet

Als je jong was in de jaren 90, is de kans groot dat de boeken van Marc De Bel voor jou pure nostalgie zijn. En dan vooral zijn Blinker-reeks, die deels verfilmd werd. Twaalf jaar nadat de populaire jeugdschrijver het vierde verhaal met Blinker en Nelle in de hoofdrollen uitbracht, is er nu een vijfde boek. Het doelpubliek? ‘Vanaf 9 jaar en ouder(s)’.

‘Blinker en de bezemstaf van de Belleheks’ ligt vanaf dit weekend in de winkel. In het boek nemen Blinker en zijn vriendin Nelle, die wat ouder zijn geworden en in deze tijd leven, deel aan de jaarlijkse dropping van de Kruisemse Heemkundige Kring. Ze verdwalen en belanden op een wiccafeestje, waar Nelle in handen valt van een bende geflipte heksen, de Swami Wami Sjalami’s.

De Bel is een jeugdschrijver, dus ook dit boek is geschreven voor een jonger publiek. Maar het is wel omwille van een oudere generatie dat hij zijn personages Blinker en Nelle na twaalf jaar opnieuw tot leven wekt, vertelt hij in Het Nieuwsblad. ‘Volwassenen die dertig jaar geleden Blinker-fan waren, vroegen waarom ik geen Blinker-boeken meer schreef voor hun kinderen. De vraag piekte na de corona-uitbraak van afgelopen maart. Blijkbaar werden tijdens de lockdown de oude Blinkers massaal van de zolder gehaald en wilden zowel jongeren als volwassenen meer’, klinkt het. Bij de beschrijving van het boek staat dan ook te lezen dat het voor lezers ‘vanaf 9 jaar en ouder(s)’ is.

Het eerste Blinker-boek, ‘Blinker en de bakfietsbioscoop’, kwam al in 1989 uit. Tien jaar later werd de verfilmde versie van het boek, met Joren Seldeslachts in de hoofdrol, een groot succes. De Bel schreef nog drie Blinker-boeken, met ‘Blinker en de Blixvaten’ in 2008 en de verfilming ervan in datzelfde jaar als voorlopig sluitstuk. Tot nu. Het vijfde boek ligt vanaf vrijdag in de winkel. Je kan het nu al reserveren op bol.com.

Meer boeken: