Home Lifestyle 9 makkelijke tips om meer geld te sparen in 2019

9 makkelijke tips om meer geld te sparen in 2019

Wij beginnen alvast met puntje 7!

sparen
Unsplash

Ben jij compleet blut na de feestdagen en is jouw goede voornemen ook om meer te sparen in 2019? Dan kan je vast wel wat hulp gebruiken. Om je een duwtje in de juiste richting te geven, hebben wij alvast een aantal tips op een rijtje gezet om je op weg te helpen.

December mag dan misschien een van de leukste maanden van het jaar zijn, het is ook een van de duurste. Na al die etentjes en de vele cadeautjes ziet onze bankrekening er dan ook maar somber uit. Gelukkig hoef je niet op witte boterhammen met confituur te gaan leven, want er zijn een heleboel makkelijke manieren om iets aan de kant te zetten zonder dat je jezelf in bochten moet wringen.

 1. Annuleer lidmaatschappen die je niet gebruikt

  Een van je andere goede voornemens is misschien om meer te gaan sporten, maar als je de voorbije jaren amper tot in de fitness geraakt bent, is het misschien geen slecht idee om je lidmaatschap te herbekijken. Bovendien zijn er heel wat oefeningen die je makkelijk thuis kan doen of je kan bijvoorbeeld samen met een vriendin gaan lopen. Minstens zo leuk en een pak goedkoper!

 2. Ga in op promoties en acties

  Probeer om de dingen die je écht nodig hebt met korting te kopen. Dure producten zoals wasmiddel, afwasproduct of andere huishoudproducten kan je vaak aan een verminderde prijs kopen. Je moet gewoon het juiste moment afwachten en dan een voorraadje inslaan. Helaas horen die mooie sneakers aan – 20% hier niet bij.

 3. Betaal minder met de kaart

  Anno 2019 hebben we vaak minder cash geld op zak, maar het is soms niet slecht om minder met de kaart te betalen. Zo heb je een beter idee van wat je precies uitgeeft. Probeer daarom eens om voor de start van het weekend een bepaald bedrag af te halen en hier mee toe te komen.

 4. Zorg voor je eigen eten

  Vaak hebben we het ontzettend druk of zijn we zo gehaast dat we ’s ochtends snel een koffiekoek of een muffin in het station kopen. Aan een lunchpakket hebben we al helemaal niet gedacht dus staan we ’s middags meestal aan te schuiven in de kantine op het werk. Als je een keer je ontbijt vergeet, is het niet zo’n erg, maar als je elke dag iets moet kopen om te eten, is het wel een dure zaak. Nog een voordeel van je eten zelf te maken, is dat je zo vaak gezonder eet.

 5. Verkoop spullen online

  Waren die dure laarzen toch een miskoop of liggen er boeken in je kast die je al maanden niet meer gebruikt hebt? Geef ze dan een tweede leven en verkoop ze online. Je doet er iemand anders meer een plezier mee en zo kan je er zelf nog iets aan verdienen.

 6. Evalueer je koopgedrag

  Meestal gaan we naar de dichtstbijzijnde winkel en gooien we maar wat dingen in ons winkelkarretje zonder er erg hard over na te denken. Alleen is er misschien een andere supermarkt in je buurt die net dat tikkeltje goedkoper is. Let ook meer op welke producten die je koopt. Bekende merken zijn echt niet altijd beter of lekkerder dan huismerken.

 7. Ga je contracten na

  Een beetje saai misschien, maar ook hier kan je eventueel op besparen. Heb je digitale televisie, maar kijk je eigenlijk alleen maar naar Netflix? Pas je abonnement dan aan. Betaal je voor 1GB, maar gebruik je zelfs niet de helft van je data? Dan is ook hier een andere deal wellicht voordeliger voor jou.

 8. Doe mee aan Dry January

  De afgelopen weken hebben we heel wat glazen wijn en cava gedronken dus even een maandje detoxen kan helpen. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor je gezondheid. Bovendien smaakt een lekker warm theetje in de zetel even goed als een wijntje op café tijdens deze koude wintermaanden.

 9. Stel je aankopen meer in vraag

  Als je echt wil sparen, zal je soms dingen moet laten liggen. Heb je echt nog een paar sneakers nodig? Ga je er gelukkiger van worden als je je laat gaan in de solden? Natuurlijk is het belangrijk om jezelf af en toe iets te gunnen, maar er moet wel een evenwicht blijven.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.