Home Lifestyle Maaike Cafmeyer haalt haar rijbewijs na 24 jaar rijangst!

Maaike Cafmeyer haalt haar rijbewijs na 24 jaar rijangst!

‘Ik kan het bijna niet geloven.’

Foto: Photonews

Toen Maaike Cafmeyer 21 jaar was, raakten haar ouders zwaargewond toen een betonmixer op hun auto belandde. De actrice had sindsdien een panische angst om met de auto te rijden. Nu lijkt het erop dat Maaike haar angst overwon, want ze heeft haar rijbewijs op zak.

In ‘Vandaag Over Een Jaar’, een televisieprogramma op Eén, kreeg Maaike een jaar de tijd om haar rijbewijs te halen. Geen makkelijke opdracht aangezien de 45-jarige actrice heel angstig is achter het stuur. Vooral vrachtwagens jaagden haar schrik aan.

Wel rijden, maar geen rijbewijs

Toch kon de actrice al met de wagen rijden voor ze haar rijbewijs haalde. Haar moeder overtuigde haar twee jaar na het ongeval om haar theoretisch examen af te leggen, en daar slaagde ze ook voor. Toen reed ze heel even zelf, maar niet voor lang, want de angst nam weer de bovenhand.

Op de tv-sets waar Maaike werkt, rijdt ze zelf ook rond met de wagen, maar de definitieve stap richting het praktijkexamen zette ze niet meer. Tot nu.

‘Ik kan het bijna niet geloven’

In het programma is te zien hoe Maaike het tijdens haar negende rijles nog altijd moeilijk heeft, zeker tijdens het spitsuur. Wanneer er een vrachtwagen nadert, zie je haar stress toenemen.

Ook voor haar examen was ze heel nerveus. ‘Ik ben bang om de verkeerde beslissing te nemen’, klonk het. Maar Maaike nam helemaal geen verkeerde beslissing. ‘Je gaat een veilige chauffeur zijn en je gaat dat allemaal redelijk goed doen. Dat betekent dat je geslaagd bent’, zei de examinator toen ze na haar examen uit de auto stapte. ‘Ik kan het bijna niet geloven’, kon een heel geëmotioneerde Maaike nog net uitbrengen. You go, girl!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.