Home Lifestyle Afscheid van een iconisch personage: Luc Bomans kwam gisteren aan z’n einde...

Afscheid van een iconisch personage: Luc Bomans kwam gisteren aan z’n einde in ‘Thuis’

Bekijk hier de aandoenlijke scène.

© één

Wie gisteravond naar ‘Thuis’ keek, maakte een iconische aflevering mee. Luc Bomans, een personage dat al meer dan twintig jaar meedraait in de soap, liet het leven.

Na maar liefst 23 seizoenen, konden trouwe fans gisteren zien hoe Luc Bomans overleed in ‘Thuis’. Luc was samen met zijn zoon Lowie en zijn broer Frank op roadtrip naar Valencia. In de armen van zijn zoon en in het bijzijn van Frank blies Luc zijn laatste adem uit rond het kampvuur.

Beperking als acteur

Drie jaar geleden voelden de trouwe kijkers het afscheid van Luc al aankomen. Luc Bomans ondernam toen een poging tot een wanhoopsdaad, waardoor hij in een rolstoel belandde. Dat maakte van Luc een totaal ander personage.

De ondertussen 70-jarige Mark Willems vertolkte Luc al sinds het begin van ‘Thuis’ in 1996. Hij blikt tevreden terug op zijn parcours als acteur, maar is ook blij dat het voorbij is: ‘De rolstoel die een beperking voor Luc was, was voor mij stilaan een beperking als acteur.’

Herbekijk de aandoenlijke scène met Luc, Lowie en Frank hieronder.

En nu?

Mark vertelt in de Gazet van Antwerpen dat hij op zijn laatste draaidag afscheid nam met een warme toost. Maar toch voelde het vreemd, zijn warme nest na 23 jaar moeten verlaten. Mark kijkt wel uit naar de toekomst: ‘Ik heb nu meer tijd om te reizen en me toe te leggen op mijn favoriete hobby, koken. Maar er zijn ook al nieuwe producties in het vooruitzicht, in het theater bijvoorbeeld. Mijn einde bij “Thuis” betekent zeker niet mijn einde als acteur. Laat dat duidelijk zijn.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.