Home Lifestyle Laat elkaar uitpraten en 7 andere relatielessen die we leren uit ‘Love...

Laat elkaar uitpraten en 7 andere relatielessen die we leren uit ‘Love Is Blind’

Vooral van Mark en Jessica kunnen we wel het een en ander opsteken.

© Netflix

De gloednieuwe realityreeks ‘Love Is Blind’ deed de afgelopen weken heel wat stof opwaaien. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de serie iets weg van ‘Blind Getrouwd’, maar Netflix zou natuurlijk Netflix niet zijn zonder daar nog een schepje bovenop te doen. Wonder boven wonder slagen twee koppels in het opzet van het programma. Zij zeggen volmondig ‘ja’ voor het altaar. Ook van de andere koppels die uiteindelijk niet in het huwelijksbootje stappen, valt er iets te leren. Opgelet, spoiler alert!

Probeer eerst jezelf lief te hebben, voordat je iemand anders in je leven toelaat.

Het klinkt cliché, en dat is het ook, maar het is wel dé sleutel tot succes. Je moet eerst jezelf graag kunnen zien voordat je iemand anders kan liefhebben, en dat is wat we van Carlton kunnen leren. Hij worstelt tijdens het programma met zijn geaardheid en durft niet op te biechten dat hij in het verleden ook al met een paar mannen op date is geweest. Wanneer hij eindelijk toegeeft dat hij biseksueel is, schiet dat bij zijn vlam Diamond in het verkeerde keelgat en besluiten de twee een punt te zetten achter hun relatie.

Wees meteen jezelf.

Nog zo’n stelling die je waarschijnlijk al vaker hebt horen vallen, maar wel o zo belangrijk is. Wie daar het ideale – sorry not sorry – slechte voorbeeld van is? Jessica. In de pods praat ze op een relatief normale manier, maar eens ze haar verloofde Mark leert kennen, gebruikt ze soms een akelige babystem, met veel hilarische memes tot gevolg. Jessica heeft het gevoel dat ze zich bij Mark anders moet gedragen en doet dat ook. Mark is dan weer vooral figuurlijk blind en ziet daar het kwaad niet van in…

Durf toe te geven dat het niet klikt.

En dat is iets wat Mark absoluut niet durft te doen. Jessica laat meermaals vallen dat ze zich niet tot hem aangetrokken voelt, maar Mark doet er alles aan om haar tóch voor zich te winnen. Een beetje naïef, en vooral heel pijnlijk wanneer Jessica – spoiler alert! –  besluit om hem voor het altaar te dumpen. Ouch!

Aantrekkingskracht gaat verder dan alleen het uiterlijk.

Het concept van ‘Love Is Blind’ is niet voor alle deelnemers even duidelijk, want niet iedereen is tevreden met de – hoe cringy dat ook mag klinken – haarkleur, lengte of het uiterlijk van zijn/haar verloofde. We worden pas echt van onze stoel geblazen wanneer Kelly toegeeft dat ze in real life nooit op Kenny zou kunnen vallen. Achteraf gezien is dat eigenlijk niet zo’n verkeerde uitspraak, want Kelly legt uit dat ze dan weer wel te vinden is voor zijn charmes en innerlijke eigenschappen. Kelly had al een boontje voor Kenny nog voor ze hem in het echt ontmoette en dat bewijst nog maar eens dat het innerlijke veel belangrijker is dan het uiterlijke. Jammer genoeg – spoiler alert! – kunnen de twee dat uiteindelijk niet bewijzen.

Laat elkaar uitpraten.

Oké, we weten allemaal dat het belangrijk is om te luisteren naar wat onze partner te vertellen heeft, maar we weten ook allemaal hoe verleidelijk het is om in de tegenaanval te gaan. En dat is iets waar Damian en (vooral) Giannina, nog voordat ze zich verloven, een sport van maken. Ze laten elkaar nooit ofte nimmer uitpraten en hun discussies eindigen dan ook vaak in een oorverdovende scheldtirade vanjewelste. Damian wordt kwaad nadat Giannina beweert dat hij onhandig is, waarop zij nóg woester wordt omdat hij boos is… Eén grote puinhoop, dus! Moraal van het verhaal: luister naar elkaar.

Ben je het ergens niet mee eens? Stel dan grenzen!

Alleen lijken alweer Giannina en Damian ook die moraal maar niet te snappen. In de afleveringen die volgen zien we hoe Gigi redelijk smartphoneverslaafd is en hoe furieus Damian daarvan kan worden. Hij geeft niet genoeg aan dat hij dat niet leuk vindt en Giannina blijft maar excuses verzinnen om haar gsm toch te kunnen gebruiken. Tot de emmer bij Damian pas echt overloopt en de bom (voor de zoveelste keer) barst. Daarom is het belangrijk om grenzen aan te geven en die ook te respecteren. Zo is het meteen duidelijk wie in de fout is.

Het wordt pas een probleem als je er ook echt een probleem van maakt.

En dat is iets wat Jessica maar niet wilt inzien. Keer op keer vertelt ze Mark hoe moeilijk ze het in de ‘echte wereld’ zullen hebben. Ze waarschuwt hem voor het feit dat haar familie en vrienden hem waarschijnlijk niet zullen aanvaarden en herhaalt zo’n honderd keer per aflevering dat hun leeftijdverschil hen parten zal spelen. Uiteindelijk wordt Mark met open armen ontvangen door haar ouders en blijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Jessica zoekt dan maar naar een andere manier om aan te tonen dat ze Mark eigenlijk echt niet moet.

Oordeel niet voor je iemand kent.

Toegegeven, wij zijn zelf schuldig. Want wie had ooit durven denken dat Barnett zo’n lieve en attente jongen zou zijn in de buurt van Amber. Niemand toch? Pas als de twee elkaar in het echt leren kennen, blijkt dat ze wel degelijk goed met elkaar overweg kunnen en Barnett helemaal niet zo’n playboy is als hij in eerste instantie lijkt. #TeamBarnettandAmber for the win!

Meer liefde: