Home Lifestyle 4 manieren waarop jij de lokale organisaties en bedrijven kan helpen

4 manieren waarop jij de lokale organisaties en bedrijven kan helpen

Dierenopvangcentrum De Zonnegloed riep op om te doneren. En ze zijn lang niet de enigen.

Dat we lokaal moeten shoppen en bepaalde horecazaken aan takeaway doen, moeten we je wellicht niet meer vertellen. Maar wat met de diertjes in het opvangcentrum van De Zonnegloed bijvoorbeeld? Of viel het mosselfestijn van je favoriete vereniging in het water en wil je ze alsnog steunen? Dat kan met deze 4 tips!

#Horecacomeback

Sinds vorige week kan je op de website van #Horecacomeback waardebonnen aankopen bij de aangesloten horecazaken. Die bon kan je dan op een later moment gebruiken. Het idee erachter? Dankzij de verkoop van de bonnen creëren horecaondernemers cashflow op een moment dat alle inkomsten stil liggen en kunnen ze zo hun lopende vaste kosten betalen. En zo heb jij meteen iets om naar uit te kijken!

Doneren

Niet alleen de horeca en lokale winkels worstelen met de problematiek die corona met zich meebrengt, er zijn ook een heleboel organisaties waar je misschien niet bij stilstaat. Zo riep dierenopvangcentrum De Zonnegloed bijvoorbeeld op om te doneren, omdat ze onder andere door hun ‘winterspaarpot’ heen zitten, waarmee ze medewerkers, medische zorgen en voeding voor hun dieren betalen. So sad! Ons hart brak letterlijk in duizend stukjes. En ze zijn natuurlijk niet alleen. Sprotjesfonds vzw deed via Facebook een oproep om te weten te komen welke dierenorganisaties het hardst ondersteuning nodig hebben en stelde een paar dagen geleden enkele budgetten ter beschikking voor deze vzw’s. Hoe meer giften, hoe meer vzw’s (en dus ook diertjes in nood) ze kunnen helpen.

#Shopinjekot

Shop in je kot, doe dat lokaal en steun daarmee de verenigingen die nu geen wafelverkopen, mosselfestijnen of fuiven kunnen organiseren. JBC, Torfs, Ici Paris XL, ZEB en Brantano slaan de armen in elkaar en lanceerden samen met het online platform Trooper het initiatief #Shopinjekot. Het idee? Wie online shopt via Trooper – een initiatief gesteund door Studio 100 en KBC – steunt daarmee ook zijn favoriete verening of goed doel, want per aankoop wordt gemiddeld 5 procent van het aankoopbedrag gedoneerd.

#SupportYourSalon

Via hetzelfde principe als #Horecacomeback kan je ook via #SupportYourSalon een waardebon kopen bij je favoriete kapper, die je later dit jaar kan inzetten. Staat jouw kapper er niet tussen? Bel dan even en vraag of je op eigen initiatief een waardebon kan kopen om hen nu te steunen. We weten allemaal dat we een flinke kappersbeurt gaan kunnen gebruiken als dit allemaal voorbij is 😉

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.