Home Lifestyle VIDEO: Linde Merckpoel trekt voor het eerst op reportage en doet al...

VIDEO: Linde Merckpoel trekt voor het eerst op reportage en doet al meteen een ontdekking

‘Woont er iemand in die hut naast de snelweg?’

Studio Brussel

Radiomaakster Linde Merckpoel ruilde de ochtend bij Studio Brussel in voor een tweewekelijkse vlog. In haar eerste reportage ontmoet ze een man die in een hut langs de autostrade woont. ‘Ik was toch eerlijk gezegd lichtjes mijn kluts kwijt.’

Nadat Linde Merckpoel het ochtendblok bij StuBru overdroeg aan Michèle Cuvelier, stortte de presentatrice zich volop op een nieuw project: reportages. Aan de hand van een tweewekelijkse vlog gaat Merckpoel op zoek naar verhalen die anders niet gehoord zouden worden. Het resultaat van haar eerste reportage staat sinds vandaag online.

’Na 2,5 jaar ochtenden op Studio Brussel reed ik vorige week voor het eerst in het licht naar het werk’, vertelt Merckpoel in de vlog. ‘En tijdens die ochtendrit viel me iets op: een hut in een bosje vlak bij de VRT. Nog nooit eerder gezien. Woont daar iemand? En wie dan? En waarom? En is alles oké daar? Ik kroop onder de omheining op zoek naar antwoorden.’

Het resultaat van haar eerste ‘reportagevlog’ is een mooie ontmoeting met een dakloze Poolse man die een hut bouwde in een bos langs de snelweg. Bekijk de volledige video hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: