Home Lifestyle Body Last van je allergieën? Volg dan deze tips voor een betere nachtrust

Last van je allergieën? Volg dan deze tips voor een betere nachtrust

Bye bye, ochtendhumeur!

Ducminh Nguyen via Unsplash

Het allergieseizoen is weer begonnen. Denk: jeuk, niezen en een lopende neus. Vaak zijn we dan ook blij wanneer het tijd is om onder de wol te kruipen, maar meestal kunnen we de slaap dan nog niet vatten. Iets waar die vervelende pollen opnieuw voor iets tussen zitten, maar dankzij onderstaande tips vertrek jij binnenkort iets sneller naar dromenland.

Heb je overdag veel tijd buiten doorgebracht? Dan heb je ’s avonds vaak nog (meer) last van je allergieën. Dat komt omdat pollen vaak aan je lichaam blijven plakken. Een goede raad is dan ook om andere kleren aan te trekken en je te douchen voor je gaat slapen. Ook als je alleen tegen de avond een terrasje bent gaan doen, kan deze tip een groot verschil maken. Gedurende de ochtend hangen er vaak meer pollen in de lucht. Wanneer het vervolgens gaat opwarmen doorheen de dag stijgen ze om nadien weer te dalen als het afkoelt.

via GIPHY

Om last te ondervinden van je allergieën hoef je ook niet perse naar buiten te gaan. Thuis kan huisstofmijt en eventueel ook huidschilfers van je huisdier ervoor zorgen dat je last hebt van je neus en ogen.  Iets wat je natuurlijk niet kan voorkomen, maar je kan het wel lichtjes verbeteren door enkele kleine aanpassingen door te voeren. Leg bijvoorbeeld geen tapijt in je slaapkamer en vervang wekelijks je lakens. Was deze vervolgens op een hoog aantal graden. Daarnaast kan ook een luchtreiniger helpen om je allergieën thuis onder controle te houden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.