Home Lifestyle Je kan tijdens Lanterna Magica een feeërieke wandeling maken door het verlichte...

Je kan tijdens Lanterna Magica een feeërieke wandeling maken door het verlichte bos van het Kasteel van Terhulpen

Laat je betoveren op een steenworp van Brussel. ✨

lanterna magica
© george hiles & sunmonic via unsplash

Het bos van het Kasteel van Terhulpen wordt dit najaar omgetoverd tot een magische plek voor Lanterna Magica. Je kan er een prachtige wandeling maken door het betoverde landschap dat voor de gelegenheid wordt versierd met duizenden lichtjes.

In Terhulpen, een gemeente in Waals-Brabant op een steenworp van Brussel, ligt het prachtige domein van Solvay dat geclassificeerd is als uitzonderlijk Waals erfgoed. Het is een uitgestrekte groene vlakte die een deel van het Zoniënwoud en een mooi kasteel omvat. Deze bijzondere plek is dit najaar the place to be voor iedereen die houdt van magische wandelingen. Het domein wordt namelijk omgetoverd tot een betoverd bos tijdens Lanterna Magica.

Duizenden lichtjes

De tuinen van het kasteel zijn sowieso al eens de moeite om te bezoeken, en het is bovendien helemaal gratis. Je kan er verdwalen tussen de beboste heuvels met opmerkelijke bomen, rododendronstruiken en waterpartijen. Zo staan er meer dan 450 soorten wilde planten! Van 20 november tot en met 3 januari wordt er nog een beetje extra magie toegevoegd dankzij Lanterna Magica. Het wandelpad wordt verlicht door duizenden lichtjes en je kan om de zoveel meter genieten van feeërieke kunstwerken.

Alle info vind je op de website waar je ook al je tickets kan kopen. Een kaartje kost € 16,50 voor volwassenen en € 13,50 voor kinderen. De wandeling gaat van 20 november tot 18 december elk weekend door van 18u tot 23u, en daarna van 18 december tot en met 3 januari elke dag op hetzelfde uur.

Nog meer mooie wandelingen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.