Home Lifestyle TIP: op 7 mei kan je kijken naar de laatste supermaan van...

TIP: op 7 mei kan je kijken naar de laatste supermaan van dit jaar

Al heeft de sterrenhemel in oktober wel een ander natuurfenomeen voor ons in petto.

supermaan
© Austin Human via Unsplash

Grote fan van natuurfenomenen? Blink je ramen tegen morgen dan nog maar een keer op, want op 7 mei is de laatste supermaan van dit jaar te zien in ons land. Deze kreeg – als eerbetoon aan de lente – ook de toepasselijke naam super flower moon met zich mee. Wij zijn benieuwd!

Als het op supermanen aankomt, hebben we al geluk gehad dit jaar. Normaal gezien komt dit natuurfenomeen niet zo vaak voor, maar anno 2020 kregen we er al drie keer eentje te zien. Zo konden we de laatste keer, op 7 april, naar de zogenaamde roze supermaan kijken. De supermaan die we in april te zien kregen, blijft wel de grootste van het jaar. Dit keer staat de maan iets verder van de aarde waardoor hij een beetje kleiner zal lijken. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder mooi om te zien!

Super flower moon

De supermaan van deze maand, die op 7 mei te zien zal zijn, kreeg de naam super flower moon. Een eerbetoon aan de lente die momenteel heerst in het noordelijke halfrond. Heb je nog nooit zo’n maan gezien of ben je gewoon fan van het natuurfenomeen? Dan moet je morgen zeker kijken, want normaal gezien krijgen we pas volgend jaar in april weer eentje te zien.

Al hoeven we wel geen jaar te wachten op een volgend spektakel in de sterrenhemel. Dit jaar krijgen we namelijk nog twee keer een micromaan te zien. Een micromaan is eigenlijk het tegenovergestelde van de supermaan. Hier staat de maan dus zo ver mogelijk van de aarde. Hierop is het nog eventjes wachten tot 1 oktober en 31 oktober. Deze laatste zal bovendien een zogenaamde blauwe maan zijn, omdat we dan twee keer op een maand tijd een volle maan krijgen. Al zal je tegen dan misschien best een verrekijker bestellen, want dit fenomeen is namelijk een stuk moeilijker te bewonderen.

Lees ook: