Home Lifestyle HOERA: De Kringwinkel start – eindelijk! – met een webshop

HOERA: De Kringwinkel start – eindelijk! – met een webshop

Voortaan scoor je je tweedehandsvondsten gewoon vanuit je luie zetel!

de kringwinkel
© Pexels

Weinig dingen maken ons vrolijker dan een bezoekje aan De Kringwinkel. Blijf je liever in je kot? Dan hebben we goed nieuws: vandaag lanceren 37 Kringwinkels in Vlaanderen namelijk kringshop.be. Je tweedehandsvondsten scoor je vanaf nu dus gewoon vanuit je luie zetel. Woehoe!

Online retail is booming business. Dat weet ook De Kringwinkel. Daarom sloegen maar liefst 37 vestigingen in Vlaanderen de handen in elkaar om samen – eindelijk! – een webshop uit de grond te stampen. Het resultaat luistert naar de naam Kringshop en staat sinds vandaag online.

Webshop ‘dankzij’ coronapandemie

Tijdens de lockdown kreeg De Kringwinkel meermaals de vraag of het aanbod aan tweedehandsspullen ook online verkrijgbaar was. Hoog tijd voor een webshop dus, vond ook Jolien Roedolf van HERWIN, de koepel van Kringwinkels in Vlaanderen.

‘De Kringwinkel Hageland was al twee jaar actief bezig met het uitbouwen van een webshop en stelde haar platform open voor de andere Kringwinkels. Het was het ideale moment om de Kringshop verder te ontwikkelen’, klinkt het. Sinds vandaag bieden 37 vestigingen van De Kringwinkel in Vlaanderen een deel van hun aanbod aan op Kringshop.be. Denk: huisraad, decoratie, sport, spel en textiel, maar ook fietsen en zelfs wasmachines. Klanten kunnen kiezen om hun pakket te verzenden via de post of op te halen in de desbetreffende Kringwinkel.

Naast een nieuwe weg om klanten te bereiken, is de webshop van De Kringwinkel ook een mooie manier om medewerkers in de sociale economie te helpen om nieuwe capaciteiten te ontdekken. ‘Sommige van onze medewerkers houden het fysieke werk in een winkel of een magazijn niet vol. Voor hen is een administratieve job binnen de online verkoop een mooie oplossing’, weet Louise Vrints, marketing- en communicatieverantwoordelijke bij De Kringwinkel. ‘Competenties in de online verkoop zijn heel belangrijk op de reguliere arbeidsmarkt. Hier kunnen de medewerkers het verschil maken en het is voor de klanten ook altijd fijn om lokaal tweedehandsspullen te shoppen met een sociale meerwaarde.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.