Home Deco HOROSCOOP: deze interieurstijl is je volgens jouw sterrenbeeld op het lijf geschreven

HOROSCOOP: deze interieurstijl is je volgens jouw sterrenbeeld op het lijf geschreven

Boho, minimalistisch of landelijk?

horoscoop
© Westwing

Volop aan het (ver)bouwen, verhuizen of (her)inrichten? Dan zijn Pinterest en Instagram de ultieme inspiratiebronnen voor jouw interieur. Maar welke stijl past nu bij jou? Misschien staat het wel in de sterren geschreven.

1 / 12
Steenbok (22 december – 19 januari)
Waterman (20 januari – 19 februari)
Vissen (20 februari – 20 maart)
Ram (21 maart – 20 april)
Stier (21 april – 20 mei)
Tweelingen (21 mei – 21 juni)
Kreeft (22 juni – 22 juli)
Leeuw (23 juli – 23 augustus)
Maagd (24 augustus – 23 september)
Weegschaal (24 september – 23 oktober)
Schorpioen (24 oktober – 22 november)
Boogschutter (23 november – 21 december)
Steenbok (22 december – 19 januari)
Steenbok (22 december – 19 januari)

De Steenbok is het meest stabiele en serieuze type van alle sterrenbeelden. Hij verkiest een sterke basis op elk vlak, dus ook in zijn interieur; dat je het best kan omschrijven als landelijk, rustiek en tijdloos. In zijn thuis moet je je welkom voelen, en om dat te bekomen, gebruikt de Steenbok graag robuuste materialen van hoge kwaliteit zoals massief hout en leder. Hij doet niets liever dan vrienden en familie verzamelen rond een grote houten tafel met comfortabele stoelen en daaronder een dik tapijt voor extra gezelligheid en comfort.

Voor zijn interieur verkiest de Steenbok de tinten zwart, grijs, bruin beige, oudroze en donkergroen.

Waterman (20 januari – 19 februari)
Waterman (20 januari – 19 februari)

De Waterman heeft een sterke wil, is eigenzinnig en recht door zee. Kleding, uiterlijk en stijlkeuze zijn belangrijk voor hem. Zijn interieur is hip en toch tijdloos. Hoewel de Waterman graag op de hoogte is van de laatste nieuwe trends, zal hij ze niet slaafs volgen. Eigenheid staat centraal in zijn interieur, dat modern en fris oogt. Hoewel de Waterman niet van rommel houdt, mogen details in knalkleuren niet ontbreken. Denk aan een mooie designvaas of een opvallende lamp.

Voor zijn interieur verkiest de Waterman de tinten roze, goud, oker en roest.

Vissen (20 februari – 20 maart)
Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen zijn gevoelige mensen die altijd voor iedereen klaar staan. Op vrijdagavond zal je ze eerder in de zetel dan op café vinden, en net omdat ze graag thuis zijn, besteden ze extra veel aandacht aan de inrichting van hun woning. De behoefte aan warmte doet Vissen reiken naar diverse stoffen. Zachte plaids en kussens, een wollen tapijt en luchtige linnen gordijnen zijn elementen die een interieur voor Vissen af maken. Wat kleuren betreft, houden vissen van blauwe en lichtpaarse tinten. Maar ook in het gele spectrum – denk: goud, oker, mosterd – voelen Vissen zich thuis. Ze zullen daarentegen niet snel naar harde kleuren grijpen, zoals zwart en wit. Die zouden de kalmte van een romantische sfeer in de weg staan.

Voor hun interieur verkiezen Vissen de tinten babyblauw, kobalt, turkoois, indigo, lila, mauve, goud, oker en mosterd.

Ram (21 maart – 20 april)
Ram (21 maart – 20 april)

De Ram barst van de energie, is zelfverzekerd en kijkt graag vooruit. Die energieke levensstijl zorgt dat hij thuis juist vooral rust en orde zoekt. Hij verkiest een minimalistische interieurstijl die overzichtelijk is door te kiezen voor ingebouwde kasten en eenvoudige, maar stijlvolle meubels. Accessoires zijn minder zijn ding, maar daarom wordt er juist goed over nagedacht over de enkele decoratiespullen die hij wél in huis heeft.

Voor zijn interieur verkiest de Ram de tinten rood, goudgeel, oranje, roestbruin, bordeaux en de combinatie zwart-wit.

Stier (21 april – 20 mei)
Stier (21 april – 20 mei)

De Stier is stabiel en betrouwbaar. Hij houdt van mooie luxe-items en eyecatchers. Denk: donkere houten meubels en grote ruime leren zetels. Die brengen stabiliteit en geven hem een gevoel van luxe en comfort. De Stier heeft ook zeker een sensuele kant; die zien we terugkomen in het gebruik van exotische dierenprints en reissouvenirs. Voor de Stier is het plaatje niet af zonder een tapijt of zachte grote kussens.

Voor zijn interieur verkiest de Stier de tinten zwart, wit, (donker)groen en bruin.

Tweelingen (21 mei – 21 juni)
Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Tweelingen zijn graag het middelpunt van de belangstelling en dat zie je terug in hun interieur dat vaak eclectisch en opvallend is. Een bonte mix van verschillende stijlen tonen de veelzijdigheid van hun karakter. Ze houden van felle kleuren en weten ze feilloos op elkaar af te stemmen. Denk: een overdaad aan accessoires en véél vintage en tweedehands.

Voor hun interieur verkiezen Tweelingen de tinten geel, oranje en paars.

Kreeft (22 juni – 22 juli)
Kreeft (22 juni – 22 juli)

Als er een sterrenbeeld is dat graag van zijn stekje geniet, is het de Kreeft wel. Deze zorgzame en beschermende persoonlijkheid is altijd op zoek naar rust en comfort. Door zachte, natuurlijke tinten te gebruiken, oogt het geheel heel elegant en vrouwelijk. De Kreeft heeft steeds oog voor detail en investeert dan ook graag in kwalitatieve materialen. Aangezien hij heel huiselijk is en zijn personal space heilig is, zijn zachte plaids en accessoires essentieel.

Voor zijn interieur verkiest de Kreeft de tinten wit, grijs, oudroze en lichtblauw.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)
Leeuw (23 juli – 23 augustus)

De Leeuw heeft een grote persoonlijkheid, twijfelt zelden en is steeds positief ingesteld. Daar past een opvallend en glamoureus interieur bij. Denk: old Hollywood glamour à la ‘The Great Gatsby’ in de vorm van kroonluchters, leder, fake fur en glanzende materialen. Het motto ‘less is more’ is níét aan de Leeuw besteed. Hoewel intens en opvallend, is het nooit ondoordacht. Een Leeuw is zelfverzekerd en weet hoe hij zijn thuis moet inrichten.

Voor zijn interieur verkiest de Leeuw de tinten paars, rood, oranje, goud en zwart.

Maagd (24 augustus – 23 september)
Maagd (24 augustus – 23 september)

De Maagd komt soms wat kil over. Dat komt omdat hij zijn intense emoties liever niet aan derden toont. Zijn interieur is daarom eenvoudig, maar elegant. Licht en ruimte vindt de Maagd uiterst belangrijk. Extravagantie en overdaad wordt dan weer vermeden. Zo houdt hij niet van strakke lijnen, maar zal hij eerder opteren voor ronde zachte vormen. Het resultaat? Een sobere look, zonder al te veel accessoires en tierlantijntjes.

Voor zijn interieur verkiest de Maagd de tinten wit, grijs, beige, zwart en groen.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)
Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Als vanzelfsprekend houdt de Weegschaal van een interieur dat in balans is. Zijn woning is een heerlijke plek waar je als herboren vandaan komt. Kleuren en materialen zijn in perfecte harmonie en er hangt ook altijd een zeker gevoel van romantiek. Daarvoor grijpt de Weegschaal steevast naar lichte kleuren en natuurlijke materialen gecombineerd met verse bloemen en veel kaarsen.

Voor zijn interieur verkiest de Weegschaal alle mogelijke pasteltinten, van babyblauw tot poederroze in combinatie met aardse kleuren zoals crème, taupe en grijs.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)
Schorpioen (24 oktober – 22 november)

De Schorpioen heeft een intense en intrigerende persoonlijkheid. Barstend van de emotie en energie past een interieur met mysterieuze elementen goed bij dit karakter. De Schorpioen voelt zich thuis in een interieur waar overdaad, luxe en glamour centraal staat. Denk: dikke tapijten, opvallende eyecatchers in de vorm van een lamp, koffietafel of zetel en een bonte mix aan materialen, zoals fluweel, satijn en marmer. Terwijl anderen onrustig zouden worden van zoveel overdaad, vindt de Schorpioen zulke inrichting net tijdloos en rustgevend.

Voor zijn interieur verkiest de Schorpioen alle mogelijke tinten rood en zwart, maar ook goud is een favoriet.

Boogschutter (23 november – 21 december)
Boogschutter (23 november – 21 december)

De Boogschutter is energiek en positief. Wat je zeker zal terugvinden in zijn interieur, is zijn liefde voor reizen. De combinatie van een witte muur als basis en meubels en accessoires in natuurlijke materialen (rotan, linnen, hout, …) doet erg boho aan. Indien de Boogschutter voor kleuraccenten kiest, zullen die steeds vrolijk en helder zijn. Denk aan (licht)bauw en geel. Ook groen komt vaak terug, maar dan in de vorm van kamerplanten. Als creatieve ziel kan de Boogschutter het niet laten om de inrichting van zijn woonst om de zoveel tijd om te gooien. Niet zozeer door nieuwe spullen te kopen, maar simpelweg door zaken te verplaatsen.

Voor zijn interieur verkiest de Boogschutter de tinten (licht)blauw, wit, grijs, zwart, groen en geel.

Foto’s: Westwing

Lees ook: