
Staat de melk bij jou in de deur? Niet zo'n goed idee!
CLEAN YOUR FRIDGE DAY: zo laad jij je koelkast juist in
Een koelkast is uiteraard bedoeld om etenswaren koel te houden. Toch is die niet overal even koelend. In de deuren kan de temperatuur bijvoorbeeld makkelijk een paar graden warmer zijn dan in de rest van het toestel. Het is dus verstandig om voedingswaren die makkelijker bederven, een kouder plekje te geven.
Wist je trouwens dat er ook een heleboel voedingsmiddelen zijn die je waarschijnlijk in je koelkast bewaart, maar die daar eigenlijk niet thuishoren? Je ontdekt het hier!
1. In de deuren
Zoals gezegd zijn de deuren het warmste gedeelte van de koelkast. Melk en andere producten die snel vervallen, horen daar dus níét thuis. Ook eieren zet je daar beter niet. Oeps. Wat kan je er dan wel zetten? Sapjes, sauzen, boter en frisdrank.
2. Op de bovenste plank
De bovenste plank van je koelkast is dan weer de beste plaats om restjes en charcuterie te bewaren. Daar horen voedingswaren thuis die al bereid zijn en dus niet snel bederven.
3. Op de onderste plank
Dit is koelste plaats van je frigo en bijgevolg de beste plek voor producten zoals rauw vlees, eieren, zuivel en zeevruchten. Bewaar rauw vlees wel steeds in een afzonderlijk bakje, anders kunnen ook in dit geval bacteriën zich makkelijk verspreiden.
4. In de schuiven van je koelkast
De onderste schuiven van je koelkast zijn bedoeld om, jawel, je groenten in te bewaren. Let er wel op dat je groenten en fruit zo min mogelijk bij elkaar bewaart.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier