Home Lifestyle Body KLM vraagt mama’s die borstvoeding geven zich te bedekken: totaal fout of...

KLM vraagt mama’s die borstvoeding geven zich te bedekken: totaal fout of terecht?

Er ontstond controverse na een tweet van KLM over borstvoeding geven tijdens een vlucht.

borstvoeding
© Getty

De Britse Heather Yemm stelde de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM via Twitter de vraag wat hun beleid omtrent borstvoeding is. Het antwoord van KLM zet Twitter op stelten.

KLM schreef het volgende op Twitter: ‘Borstvoeden is toegestaan op KLM-vluchten. Om zeker te zijn dat al onze passagiers van alle achtergronden op hun gemak zijn aan boord, kan het zijn dat we moeders die borstvoeding geven verzoeken zich te bedekken, mocht het zijn dat andere passagiers zich geschoffeerd voelen.’

Heather liet snel verstaan niet opgezet te zijn met dat antwoord. Ze vraagt zich luidop af of het aanvaardbaar is om een moeder te vragen haar kind te bedekken tijdens het voeden.

Ondertussen regent het reacties op de tweet van KLM, die bij velen in het verkeerde keelgat is geschoten. Vooral bij mama’s die zelf borstvoeding geven of gaven en zich aangesproken voelen. Zij opperen dat er niets natuurlijker en normaler is dan een mama die borstvoeding geeft en dat passagiers die er aanstoot aan nemen gewoon kunnen wegkijken. Velen zeggen zo beledigd te zijn dat ze niet meer met de luchtvaartmaatschappij zullen vliegen.

Sommige mama’s delen uit protest een foto van zichzelf terwijl ze borstvoeding geven in het openbaar zonder zichzelf te bedekken.

Velen stellen voor dat andere ‘storende’ factoren op een vliegtuig dan ook bedekt zouden mogen worden. Mensen die vies eten, bijvoorbeeld, of blote voeten.

Maar er klinken ook stemmen die KLM gelijk geven. Volgens hen maakt naaktheid sommigen ongemakkelijk en dient ook een moeder dat te respecteren.

Er wordt ook geopperd dat er veel drama gemaakt wordt om niets. Sommigen vragen zich af of het dan zo veel moeite is om een dekentje over de borst te leggen tijdens het borstvoeding geven.

De meningen zijn verdeeld. Laat ons weten wat jij denkt.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.