Home Lifestyle Film 11 kijktips die het binnenblijven deze week een pak makkelijker maken

11 kijktips die het binnenblijven deze week een pak makkelijker maken

Wie kijkt er vanavond naar 'De Familie Claus'?

Er wachten ons de komende tijd heel wat dates met de tv. Gelukkig is daar deze week weer veel te zien. Onze tv-redactrice lijst de leukste kijktips op, zodat je je bijna niet kán vervelen.

De Familie Claus

Jan Decleir voelde de pijnlijke schokgolf die door Vlaanderen ging toen bekend werd dat hij niet langer de Sint zou zijn en besloot ons weer blij te maken door die andere iconische man met witte baard te spelen. Of zo is het in mijn hoofd toch gegaan. Feit is dat Decleir vanaf vandaag te zien is als de Kerstman in de eerste Vlaams-Nederlandse kerstfilm. Normaal zou ‘De Familie Claus’ in de bioscoop getoond worden, maar door de coronacrisis verschijnt hij onmiddellijk op Netflix. Dat noemt men dan silver linings.

Vanaf vandaag op Netflix.

© Netflix

Kinderziekenhuis 24/7

In tijden waarin mondmaskers nog enkel in operatiekamers voorkwamen, werd een tweede seizoen van ‘Kinderziekenhuis 24/7’ gedraaid. Opnieuw legden verschillende vaste camera’s de moeilijke, maar ook blije momenten van enkele patiënten in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent vast. De kinderen kregen bovendien zelf een kleine camera in de handen gestopt waarmee ze hun vlogkunsten mochten beproeven. Het resultaat is een reeks van 13 afleveringen die ongetwijfeld weer zal ontroeren.

Vanavond om 20u35 op Eén. 

© VRT

De Slimste Mens ter Wereld – Finaleweken

Het is alsof het zo bedoeld is. Het is het eerste seizoen van ‘De Slimste Mens’ – jawel, na zeventien keer –  waarin er evenveel mannen als vrouwen deelnemen, en de finaleweken worden gespeeld met vijf vrouwen en vijf mannen. Ik zeg er nog graag even bij dat drie van de vier vrouwen die mogen terugkeren zelfs pas volgende week in de rode zetels plaatsnemen. Vanavond zijn Umi Defoort en Hans Vanaken terug, gevolgd door Riadh Bahri, Bockie De Repper en Catherine Van Eylen. Volgende week zien we Delphine Lecompte, Conner Rousseau, Liesbeth Van Impe en natuurlijk Ella Leyers.

Vanavond om 21u40 op VIER.

© VIER

Telefacts NU – Bij de seksuoloog: achter de deuren van de sekstherapie

De Vlaming gaat meer dan ooit naar de seksuoloog, maar het taboe blijft. ‘Telefacts NU’ mocht meekijken terwijl seksuologen Chloë De Bie en Wim Slabbinck hun werk doen, onder meer met Christophe uit ‘Blind Getrouwd’.

Dinsdag om 21u45 op VTM. 

© DPG

Love Actually

De enige kerstfilm die écht telt, is ‘Love Actually’. Dus zendt VIJF de klassieker nog maar eens uit en kan jij ‘m voor zowat de 56ste keer bekijken. Of is het al de 123ste keer? Sommige films blijven gewoon goed.

Donderdag om 20u35 op VIJF. 

© Universal Pictures

Dumbo

Met live-actionremakes van ‘The Lion King’, ‘Aladdin’, ‘Lady and the Tramp’ en ‘Dumbo’ was 2019 een goed jaar voor Disneyliefhebbers. Die laatste in het rijtje kreeg iets minder lovende reviews dan de rest, maar daar geeft een echte fan niet om. Vanaf donderdag steelt het schattige olifantje in de remake van Tim Burton het hart van elke Streamz+-abonnee.

Vanaf donderdag op Streamz+.

© Disney

Noel

VIJF slaat ons sinds vorige week elke dag om de oren met vreselijk cheesy en cliché kerstfilms. Deze week wordt het niveau ietwat opgekrikt met ‘Love Actually’ op donderdag en ‘Noel’ op vrijdag. Die laatste is een romantisch drama uit 2004 met Penelope Cruz, Susan Sarandon en wijlen Paul Walker. De film vertelt het mooie verhaal van vijf vreemden wiens levens zich op kerstavond plots kruisen.

Vrijdag om 20u35 op VIJF. 

© Redbus Film

The Mess You Leave Behind (El desorden que dejas)

Fans van ‘Élite’ of gewoon van de Spaanse taal hebben met deze reeks misschien wel hun volgende binge-project gevonden. ‘El desorden que dejas’ is een thriller over een leerkracht die in een nieuwe school terechtkomt en ontdekt dat er een plekje vrijkwam voor haar omdat haar voorganger zelfmoord pleegde. Ze gaat op onderzoek naar het verhaal achter de vreemde gebeurtenis. Er zit een sterk ‘Élite’-geurtje aan de reeks: ze werd gemaakt door Carlos Montero, een van de makers van de populaire reeks, en Arón Piper speelt mee.

Vanaf vrijdag op Netflix. 

© Netflix

High School Musical: The Musical: Holiday Special

‘High School Musical’ in een kerstjasje: ofwel krijg je de kriebels van het idee alleen, ofwel word je er laaiend enthousiast van. Als jij ‘Breaking Free’ nog steeds woord voor woord kan meezingen, behoor je waarschijnlijk tot de laatste categorie. Al gaat het hier natuurlijk om de nieuwe ‘High School Musical’, de revival-reeks die voor Disney+ gemaakt werd. In deze holiday special brengen de acteurs hun favoriete kerstliedjes en delen ze anekdotes over de feestdagen.

Vanaf vrijdag op Disney+.

About Time

Een film van de schrijver van ‘Love Actually’ met de hoofdrolspeelster van ‘The Notebook’: romantischer wordt het niet. In ‘About Time’ speelt Domhnall Gleeson een jongeman die ontdekt dat hij de tijd kan terugdraaien. Hij begint momenten opnieuw te beleven totdat hij ze helemaal perfect krijgt, maar dat blijft niet zonder gevolgen. Nog een leuk extraatje: Bill Nighy, die in ‘Love Actually’ de legendarische zanger Billy Mack speelde, doet ook mee in deze film.

Zaterdag om 21u20 op Eén. 

© Universal Pictures

The Prom

Kijk, met Netflixfilms weet je nooit. Het is best mogelijk dat deze film, ondanks de cast, een dikke flop is. Maar alleen al het feit dat Meryl Streep na ‘Mamma Mia’ nog een keer haar dans- en zangtalent bovenhaalt, maakt dat ik ‘The Prom’ een kans wil geven. Streep, Nicole Kidman, James Corden en Andrew Rannells spelen een groep Broadway-sterren die aan lager wal geraakten. Ze proberen hun imago te redden door een tienermeisje te helpen dat niet naar haar galabal mag omdat ze met haar vriendinnetje wil gaan. De film is geproduceerd door Ryan Murphy, de man die verantwoordelijk is voor onder andere ‘Glee’, ‘Ratched’ en ‘The Politician’.

Vanaf zaterdag op Netflix. 

© Netflix

Lees ook: