Home Lifestyle Jobs Verontrustend: bijna 60 % van de jonge Belgen voelt zich maandelijks slecht...

Verontrustend: bijna 60 % van de jonge Belgen voelt zich maandelijks slecht in zijn vel op het werk

Eén op de tien Belgen voelt zich zelfs elke dag slecht in zijn vel omwille van het werk.

© Marten Bjork / Unsplash

Voel jij je weleens slecht in je vel op het werk? Je bent zeker niet de enige! Meer dan de helft van de Belgen heeft regelmatig last van een negatief buikgevoel op het werk. Bij jonge Belgen ligt dat percentage zelfs nog hoger.

Uitzendbedrijf Agilitas ondervroeg 650 werkende Belgen over hoe gelukkig zij zijn op het werk. Uit dat onderzoek kwamen heel wat verontrustende cijfers. Maar liefst 58,5 % van de jonge (onder de 34 jaar) Belgen voelt zich maandelijks slecht in zijn vel op het werk. Eén op de tien Belgen voelt zich zelfs elke dag slecht in zijn vel omwille van zijn job.

Alarmerende cijfers, zeker omdat 73 % van alle ongelukkige werknemers niet op zoek gaat naar een nieuwe baan. Meer dan de helft (53,3 %) van de Belgen heeft er zelfs al vrede mee genomen dat hun job hen vaak een slecht buikgevoel geeft.

We voelen ons niet gewaardeerd

En waarom zitten we dan met zo’n slecht gevoel op het werk? De grootste reden voor het slechte gevoel is dat we ons niet gewaardeerd voelen. Daarna volgen strakke deadlines, veeleisende klanten en filestress. Ook de onevenwichtige work-lifebalans is voor veel Belgen een factor die leidt tot een negatief gevoel.

Lees ook: