Home Lifestyle OMG: Jennifer Aniston werd bijna uit ‘Friends’ geschreven

OMG: Jennifer Aniston werd bijna uit ‘Friends’ geschreven

De toekomst van de actrice die 10 jaar lang Rachel vertolkte, was in het begin heel onzeker.

© getty

I’ll be there for you.’ Maar het scheelde niet veel of Jennifer Aniston was er níet meer bij in ‘Friends’. Makers moesten de actrice die Rachel vertolkte in de populaire reeks bijna vervangen.

‘Friends’ zonder Jennifer Aniston als Rachel dat zou zijn zoals spaghetti zonder kaas, een zomervakantie zonder zon of een mojito zonder munt. Toch zag de populaire serie er bijna hélemaal anders uit! En dit alles door een overvolle agenda.

‘Muddling Through’

Jennifer speelde namelijk voor ze auditie deed voor ‘Friends’ al mee in enkele afleveringen van een andere serie ‘Muddling Through’ op de concurrerende zender CBS. Wanneer die laatste reeks een succes zou worden, dan was Jennifer verplicht zich hierop te focussen in plaats van nog verder de grappige Rachel te spelen.

Gelukkig hadden ze bij NBC een sluw plannetje om Jennifer niet kwijt te spelen als ‘friend’. Ze programmeerden telkens immens populaire blockbusters op hetzelfde uur dat ‘Muddling Through’ werd uitgezonden. Zo probeerden ze zoveel mogelijk kijkers weg te kapen bij de serie. Met succes, want de reeks werd uiteindelijk afgevoerd en Jennifer kon zich opnieuw volledig toeleggen op ‘Friends’.

Een zevende ‘friend’ en een andere titel

Dit weetje en nog vele andere geheimen staan in het boek ‘Generation Friends’ dat uitkomt naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van de serie. Zo was er in het begin ook sprake van een zevende ‘friend’ die Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Ross en Joey zou vergezellen. Hij zou Pat the cop heten en vooral geïnteresseerd zijn in Rachel.

Het boek van auteur Saul Austerlitz dat volgende maand uitkomt, onthult verder nog dat de serie bijna een andere naam kreeg: ‘Friends Like Us’. Dat bekt toch iets minder goed dan de huidige titel. Gelukkig voor ons bleef alles gewoon hetzelfde, en vooral: bleef Jenny aan boord!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.