Home Lifestyle SAY WHAT?! Op dit Italiaans eiland krijg je de hotelkosten terugbetaald als...

SAY WHAT?! Op dit Italiaans eiland krijg je de hotelkosten terugbetaald als het te veel regent

Hoog tijd om nog snel die last minute richting Italië te boeken! ✈️

© Getty

Een vakantie die letterlijk en figuurlijk volledig in het water valt, het is de nachtmerrie van elke vakantievierder. Speel je liever op safe en heb je deze maand nog een aantal verlofdagen tegoed? Fasten your seat belts en boek dan snel een reisje naar dit Italiaans paradijs, want je krijgt er je hotelkosten terugbetaald als de weergoden je niet goedgezind zijn. Thank us later!

Het Italiaans eiland Elba ligt voor de kust van het bloedmooie Toscane en heeft veel meer in haar mars dan lekkere pizza’s, knappe Italianen en mooie handtassen. Het idyllisch eiland is de ideale vakantiebestemming voor fans van Rome die toch een aantal dagen op het strand willen vertoeven.

Want net zoals Rome heeft ook Elba een rijke geschiedenis: het was de thuisbasis van niemand minder dan Napoleon Bonaparte. Het zal je dan ook niets verbazen dat het eiland vol architecturale pareltjes staat die er tijdens een historisch uitje bewonderd kunnen worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Allemaal goed en wel, maar waarom is het eiland nu echt ons vakantiegeld waard? Wel, iedereen die op Elba verblijft, krijgt de hotelkosten terugbetaald als het er tijdens je reis te veel regent. Volgens Lonely Planet is dat het geval wanneer de regenbui meer dan twee uur aanhoudt en dat tussen 10 uur ‘s ochtends en 20 uur ‘s avonds.

Opgepast, want het initiatief loopt maar tot 31 mei. Tijd dus, om je koffers te pakken en nog snel een last minute richting Italië te boeken. Aan de weergoden om te bepalen of je gratis op hotel mag, of toch kan genieten van een zonovergoten vakantie.

Hotels die deelnemen aan het zogenaamde ‘Elba No Rain’ programma kan je op de website van het initiatief terugvinden.

Meer vakantiekriebels:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.