Home Deco 4 gemakkelijke DIY’s voor een touch of color in je interieur

4 gemakkelijke DIY’s voor een touch of color in je interieur

Tips van de experten.

DIY verfideetjes
© Laurence Vander Elstraeten / Line Vanvoorden voor Colora

De doe-het-zelfzaken zijn weer open, en dus kan je weer volop beginnen klussen. Kan jouw interieur wel een kleurrijk accent gebruiken? Hier zijn 4 gemakkelijke DIY’s om dit weekend mee aan de slag te gaan.

We hebben extra vrije tijd, dus het is het ideale moment om je mouwen op te stroppen en je interieur van een fris likje verf te voorzien. Om ons te inspireren, deelden Colora en BOSS Paints 4 DIY-ideetjes om dit weekend te proberen.

1. Schilder vormen of kleurvlakken met restjes verf

Nog wat restjes verf op overschot? Met een paar penseelstreken kan je kleurrijke vormen op je muren of kasten verven. Het resultaat? Een origineel, speels en uniek effect. Gebruik plakband om een patroon te tekenen en verf de binnenkant van de vormen met een kleur naar keuze. Nog een tweede laagje erover, et voilà!

Colora DIY

Kleurvlakken in je interieur

2. Breng hier en daar wat (subtiele) kleuraccenten aan

Niet genoeg verf om grote vlakken te schilderen? Gebruik je restjes bijvoorbeeld om een paneel te kleuren en plaats het in je woonkamer om de boel wat op te fleuren. Je kan ook verschillende kleuren gebruiken die bij elkaar passen om bijvoorbeeld plankjes een nieuwe uitstraling te geven.

Colora DIY verfideetjes

3. Een vergeten deur schilderen

Wil je je deur een fris kleurtje geven of heb je nog een paar ongeverfde deuren in huis? In principe kan je alle deuren schilderen, zelfs die in glas. Het belangrijkste is dat je de correcte primer gebruikt zodat de verf zich gemakkelijk hecht (vraag daarom altijd technisch advies). Na de deuren af te stoffen en vervolgens te schuren, zijn ze helemaal klaar om een nieuw jasje te krijgen. 

4. Make-over van je keukenkastjes

Niet alleen je deuren, maar ook je keukenkastjes kan je makkelijk verven voor een frisse look. Ideaal als je uitgekeken bent op je keuken, maar het budget niet hebt voor een volledig nieuwe keuken. Hoe doe je dat? Schuur eerst je keuken altijd af, zowel bij een houten keuken als een keuken van kunststof. Spoel nadien grondig met water en droog het oppervlak af. Vul eventuele gaatjes op met renovatiepasta. Daarna is jouw keuken helemaal schilderklaar. Demonteer ook de kasten die je wil schilderen, om alle hoekjes en kantjes mee te nemen. Tip van Colora: heb je een kleine keuken, dan kies je beter lichtere kleuren om een gevoel van ruimte te creëren. Bij grote keukens zijn opvallende en donkere tinten dan weer een groot pluspunt.

Foto’s: Line Vanvoorden en Laurence Vander Elstraeten voor Colora en BOSS Paints

Lees ook: