Home Lifestyle HUH? Instagram heeft de stalkfunctie ‘volgend’ verwijderd

HUH? Instagram heeft de stalkfunctie ‘volgend’ verwijderd

En dat vindt niet iedereen even fijn.

Stalkfunctie Instagram
© Getty

We genieten er stiekem allemaal weleens van om te kijken wat onze vriendinnen of crush leuk vinden op Instagram. Toch waren de makers van de app het ermee eens dat die zogenaamde ‘stalkfunctie’ moest verdwijnen. Zo gezegd, zo gedaan: we kunnen de tool niet langer gebruiken.

We moesten het even dubbelchecken voordat we het konden geloven, maar het is dus wel degelijk waar: Instagram heeft de stalkfuntie ‘volgend’ voorgoed offline gehaald. Met de tool kon je zien wat de mensen die je volgt leuk vonden. Je kon ‘m vinden onder het tabblad ‘activiteiten’. Vroeger stond daar ‘jij’ en ‘volgend’, maar die laatste functie is nu plots verdwenen.

Waarom de makers van Instagram besloten om hun zogenaamde stalkfunctie te verwijderen? Niet omdat er misbruik van werd gemaakt, maar wel omdat mensen vaak niet wisten dat de tool bestond en omdat hij relatief weinig gebruikt werd. ‘Het is onze bedoeling om de app zo eenvoudig mogelijk te maken’, liet Vishal Shah, het hoofd van Instagram, via BuzzFeed weten.

Threads

Instagram lanceerde de functie in 2011. Zo hoopten de makers dat gebruikers nieuwe content konden ontdekken. Nu je zelf kan zoeken naar interessante pagina’s en je onder het vergrootglas al een resem foto’s en video’s voorgeschoteld krijgt die je weleens leuk zou kunnen vinden, was de tool volgens de makers overbodig geworden. Toch is niet iedereen het daarmee eens én werd de tool door sommige gebruikers wél nog benut.

De makers van Instagram lieten eerder deze week al weten dat er een nieuwe functie zit aan te komen: ‘Threads’. Met de nieuwe tool zou je, net zoals op Snapchat, foto’s naar je vrienden kunnen sturen, maar ook kunnen laten weten wat je aan het doen bent of tonen waar je je bevindt. Hoe die functie precies in zijn werk zal gaan, is nog even afwachten.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.