Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 7 plekjes in Manchester die de moeite waard zijn om eens...

HOTSPOTS: 7 plekjes in Manchester die de moeite waard zijn om eens te bezoeken

© Sandie Stroobants

Wil jij graag een paar dagen naar het buitenland, maar heb je Rome, Parijs en Barcelona al gezien? Boek dan snel een vliegtuigticket richting Manchester. Het is een superleuke stad voor jonge mensen, waar je op elke hoek van de straat wel een hotspot kan vinden. Hieronder ontdek je alvast onze favorieten.

Cat Café

Als crazy cat lady is een tussenstop in Cat Café een absolute must. Voor 12 pond (net geen 14 euro) kan je een uurtje tussen de katten vertoeven. Niet goedkoop, maar wel leuk om een keertje te doen. Wél mag je gedurende die 60 minuten zo veel drankjes bestellen als je wil. Tip: reserveren is niet verplicht, maar wel aangeraden als je weinig tijd hebt.

Home Sweet Home

De belangrijkste maaltijd van de dag is zonder twijfel het ontbijt. Spring daarom zeker eens binnen bij Home Sweet Home, een restaurant in de stijl van een Amerikaanse diner. Je vindt er zowel hartige als zoete gerechtjes op de kaart, en voor wie nog een extra gaatje heeft, serveren ze ook heerlijke milkshakes.

Federal

Brunchen doe je bij Federal in het hippe Northern Quarter. Het is er niet zo groot, maar het interieur is er echt supergezellig. De porties zijn er net groot genoeg en je kan er bovendien kiezen uit een reeks van gezonde gerechten. Zuurdesembrood met een eitje en wat avocado, anyone?

Evelyn’s

Nog zo’n plekje met een Pinterestwaardig interieur is Evelyn’s. Ze focussen zich vooral op vegan en glutenvrije gerechten, maar ook als je graag een hamburger met frietjes eet, zit je hier (en in de rest van Manchester) gebakken.

Luck Lust Liquor & Burn

Gespot op Pinterest en meer dan goedgekeurd! Wie fan is van de Mexicaanse keuken en graag een taco (of twee) naar binnen werkt, moet zeker eens gaan eten bij Luck Lust Liquor & Burn. Het kan zijn dat je even moet wachten op een tafeltje, maar geloof ons: it’s worth it!

Moose Coffee

Pancake lovers sturen we graag naar Moose Coffee. Ook hier kan het zijn dat je even geduld moet hebben voor je een tafeltje krijgt, maar hun pannenkoeken zijn het wachten meer dan waard. Wij kozen voor die met Nutella (uiteraard) en siroop.

The Alchemist

Als je Manchester in de zomermaanden bezoekt, snak je op een gegeven moment vast naar een lekkere cocktail. Onze tip? Spring zeker eens binnen bij The Alchemist. Hun creaties zijn iets duurder dan bij ons, maar ze zijn echt indrukwekkend, denk: cocktails die van kleur veranderen. Echt supercool!

[td_smart_list_end]

Nog meer hotspots: