Home Lifestyle Hotspots HOTSPOT: seizoens- én regiogebonden smikkelen in L’épicerie du Cirque under the Palm...

HOTSPOT: seizoens- én regiogebonden smikkelen in L’épicerie du Cirque under the Palm Trees

Dennis Broeckx en Ellen Destuyver stampen vijf zaken in één jaar tijd uit de grond.

Midden april sloot L’épicerie du Cirque, het succesvolle restaurant van Dennis Broeckx en Ellen Destuyver, zijn deuren. Tijd voor een nieuw avontuur. Nóg een nieuw, want met Under the Palm Trees opent het bijzonder ondernemende koppel alweer haar vierde zaak in één jaar tijd.

Een mondjevol, dat is wat wij dachten wanneer we voor ‘t eerst van L’épicerie du Cirque under the Palm Trees hoorden, de gloednieuwe zaak van ondernemerskoppel Dennis Broeckx en Ellen Destuyver. Nog maar een maand geleden sloten ze na meer dan twaalf jaar de deuren van hun succesformule L’épicerie du Cirque. Tijd voor iets anders! En als ze iets doen, doen ze het meteen perfect…

Designstudio Not Before Ten – die eerder al het interieur van pareltjes als Black Smoke, The Dirty Rabbit, Bar Palmier… onder handen nam – nam de taak op zich om de kelder van Bar Palmier om te toveren tot Under the Palm Trees. De wortels van Bar Palmier lopen er letterlijk over de muur, maar het gevoel dat je in een kelder zit te tafelen, heb je allesbehalve.

Focus op seizoens- én regiogebonden producten

In L’épicerie du Cirque under the Palm Trees kiezen Dennis en Ellen resoluut voor seizoens- én regiogebonden producten. Wat met andere woorden op een bepaald moment regionaal beschikbaar is, komt op dat moment op de kaart. Vis, vlees of veggie? Jij stelt helemaal zelf jouw viergangenmenu samen uit de kaart. De aangepaste wijnen of coldpressed sapjes maken de ervaring helemaal compleet.

Bovendien kiezen Dennis en Ellen voor een persoonlijke relatie met hun leveranciers. Dennis gaat op maandag en dinsdag, de sluitingsdagen van de zaak, zelf op bezoek bij lokale vis- en vleeshandelaars en groenteboeren, om zo de beste producten van dat moment persoonlijk te selecteren. Wie in de zaak eet, weet dus dat hij kwaliteit op zijn bord zal krijgen.

5 vliegen in één klap

Kwaliteit en kwantiteit gaan moeiteloos hand in hand bij Dennis en Ellen. L’épicerie du Cirque under the Palm Trees is slechts een van de vijf (!) zaken die ze in een jaar tijd openen. En het koppel lijkt zich goed te voelen in de Antwerpse Volkstraat. Hun nieuwste zaak bevindt zich namelijk onder Bar Palmier en Moss, twee van hun andere zaken in de Volkstraat.

Het afgelopen jaar opende het koppel Moss, een ontbijt- en lunchzaak, craft beer- en wijnbar Bar Palmier, en Racine, het coldpressedjuiceatelier op de site van Pakt, waar ze quinoaboterhammen, salades en koudgeperste plantbased sappen serveren met zicht op de daktuinen. Op de plek waar L’épicerie du Cirque tot voor kort zat, zal in oktober een nieuwe zaak openen, met een nieuwe naam, een nieuw team en een nieuw à la carte-concept.

L’épicerie du Cirque under the Palm Trees: praktisch

Volkstraat 13, Antwerpen (onder Bar Palmier)
Website

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.