Home Lifestyle Hotspots HOTSPOT: gezond, plantaardig en lekker eten bij plant-based takeaway Gu-í

HOTSPOT: gezond, plantaardig en lekker eten bij plant-based takeaway Gu-í

Van avocado toast tot healthy chocolademousse.

Binnenkort een tripje naar Gent gepland en wil je nog een verrukkelijk adresje aan je lijstje van must visits toevoegen? De plant-based takeaway Gu-í opende zopas de deuren in de Sint-Pietersnieuwstraat. Lekker, gezond en 100 % plantaardig: wat wil je nog meer?

Gu-í, ‘genieten’ in het Esperanto, is het geesteskind van de 26-jarige Svante Renneboog. Met haar nieuwe 100 % plant-based takeaway wil ze de wereld laten ontdekken hoe lekker gezonde en plantaardige voeding wel kan zijn. ‘Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren genieten van plantaardig en gezond eten‘, vertelt Svante. ‘Je hoeft echt niets te missen als je af en toe eens een volledig plantaardige maaltijd eet. We serveren toegankelijke gerechten die ook nog eens verrassend lekker zijn. Als ik veel, en liefst jonge mensen zover kan brengen dat ze nu en dan kiezen voor een plantaardige lunch, is mijn missie geslaagd.’

Avocadotoast en chocolademousse

Op het menu: verfrissende sapjes, smeuïge smoothiebowls, gezonde toasts vol groenten en guiltfree desserten, uiteraard geserveerd op natuurlijke materialen als bamboeplankjes of in een kokosnoot. ‘We opteren voor biologisch afbreekbare verpakkingen en klanten die hun eigen verpakking meebrengen krijgen een korting. Ik verspil zo min mogelijk voedsel, bijvoorbeeld via shotjes met overschotten van sapjes van de vorige dag, chocomousse van aquafaba, het herbruiken van marinade in guacamole, nachos met guacamole op vrijdagen… Ik kies voor fairtradekoffie, werk samen met partners met dezelfde normen en waarden, én ik verkoop plantjes omdat ik de natuur weer wat meer in de stad wil brengen. Of eigenlijk ook omdat ik gewoon gek ben op planten.’ #plantsarefriends is niet voor niks de favoriete hashtag van Gu-í.

Gu-í: praktisch

Sint Pietersnieuwstraat 97, Gent
Website

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.