Home Lifestyle Dieren Daarom spot je plots hondenprofielen op Tinder

Daarom spot je plots hondenprofielen op Tinder

Kwam jij ook een zwoele chihuahua of een stoere bordercollie tegen op de datingapp?

hondenprofielen Tinder
© BuddyBites

Zag je afgelopen week tussen je Tindermatches plots ook een zwoele chihuahua of een stoere bordercollie opduiken? De Gentse start-up BuddyBites zit achter deze actie. Het wil zo de boodschap verspreiden dat je twee keer moet nadenken voor je een puppy in huis haalt.

Je komt soms heel bizarre profielen tegen op Tinder. Maar wat we de voorbije week op de datingapp zagen, sloeg echt alles. Een golden retriever genaamd Stefan die gek is op Shakespeare en amandelcappuccino’s of een chihuahua met de naam Samira die van rugmassages, Cosmopolitans en juwelen houdt. Een flauwe plezante of iemand wiens droge humor je net wel kan appreciëren? Heel wat singles swipeten naar rechts en begonnen een ietwat vreemde conversatie.

Tijd, geld en veel liefde

Wat blijkt nu? Het is een ludieke actie van de Gentse start-up BuddyBites die hondenvoeding maakt. Het maakte meer dan honderd verschillende hondenprofielen aan op Tinder om aan te tonen dat een hond in huis halen echt wel iets meer nadenkwerk vereist dan bij de beslissing om een knap persoon naar rechts swipen op een datingapp. ‘In de lockdown hadden mensen plots meer tijd en kochten velen een puppy’, vertelt een van de oprichtsters Charlotte. ‘Maar ze staan er helaas niet bij stil dat het beestje heel wat tijd, geld en vooral liefde vraagt. Bijgevolg werden heel wat jonge hondjes gedumpt bij een asiel.’

BuddyBites vergeleek het in een impuls kopen van een puppy met het vluchtig naar rechts swipen op een datingapp zoals Tinder, en zo ontstond het idee voor deze actie. ‘We wilden dit onder de aandacht brengen en hopen dat mensen nu toch twee keer nadenken voor ze een hond in huis halen’, besluit Charlotte. Een Tindermatch kan je na een tegenvallende date of online gesprek gewoon aan de kant schuiven, maar een hondje vraagt heel wat meer inspanning. Daarom moet een toekomstig hondenbaasje een weldoordachte keuze maken en geen beestje kopen in een opwelling.

Asielen steunen

Heel wat asielen zitten tijdens deze coronacrisis bomvol en daarom wil BuddyBites het goede voorbeeld geven. Het schenkt bij elk pakket dat het verkoopt een maaltijd aan een asiel. Wil je zien hoe de start-up deze ludieke actie op poten (pun intended) zette? Kijk dan zeker even naar onderstaand filmpje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: