Home Lifestyle ZALIG: in dit Harry Potter-vakantiehuisje willen wij nu overnachten

ZALIG: in dit Harry Potter-vakantiehuisje willen wij nu overnachten

Wij weten waar naartoe!

Harry Potter
Booking.com

Ben jij na al die jaren nog steeds verslaafd aan Harry Potter en ben je nog op zoek naar een volgende vakantiebestemming? Boek dan snel een vliegticket richting Schotland, want in Edinburgh vind je een vakantiehuisje dat volledig geïnspireerd is op het magische verhaal van J.K. Rowling.

Schotland staat misschien niet meteen bovenaan je bucketlist, maar de Harry Potter-fans onder ons zullen na het lezen van dit artikel sowieso overtuigd zijn. In de hoofdstad Edinburgh kan je namelijk een vakantiehuis boeken dat volledig gebaseerd is op deze magische wereld.

Het appartement is gelegen in het oudste deel van de Schotse hoofdstad en heeft onder andere een slaapkamer die volledig in het teken van Griffoendor staat. Het plafond is dan weer geïnspireerd op de Grote Zaal, want hier heeft men gewerkt met een optische illusie. Zo lijkt het alsof er kaarsen boven je hoofd drijven, net als in de film!

De tweede slaapkamer is dan weer ingericht zoals een wagon van de Zweinstein Express, en in de woonkamer waan je jezelf in de leerlingenkamer van Griffoendor. Bovendien had de eigenaar ook oog voor detail, want ook de deuren kregen een aangepast likje verf.

Eigenaar van het huisje is superfan Yue Gae, die het verhuurt voor ongeveer 173 euro per nacht. ‘Ik heb de hele wereld rondgereisd om het huis zo goed mogelijk in te richten. Geen dure spullen, maar items die echt interessant zijn en die je niet overal kan vinden. Zo kan je er enkele stukken terugvinden die ooit van J.K. Rowling herself waren.

Lees ook: