Home Lifestyle Hamsterhuren is het woonconcept waar we allemaal op zaten te wachten

Hamsterhuren is het woonconcept waar we allemaal op zaten te wachten

Huren zonder geld weg te gooien: waar kunnen we tekenen?

Huren of kopen: het is een dilemma waar iedereen mee te maken krijgt. Huren is volgens sommigen geld in de vuilbak gooien, maar kopen houdt zoveel risico’s in. Hamsterhuren lijkt de gulden middenweg te zijn die we allemaal zochten.

Je koopt toch ook geen auto vooraleer je er een testritje in hebt gemaakt? Het is een opmerking die vaak in een vunzige context gemaakt wordt, maar hier past ze wel. Want wat als je een huis eerst kon ‘testen’ voor je al je zuurverdiende centjes erin stopt? En als je nu tijdens het testen ook nog eens spaart voor datzelfde huis? Die slimme vragen stelde vastgoedbedrijf Canius Realty uit Sint-Truiden zich ook. Zij kwamen op de proppen met het concept hamsterhuren: een huis of appartement eerst huren om het achteraf al dan niet te kopen.

Het grote voordeel aan hamsterhuren is dat je geen geld weggooit. De huur die je betaalt in de maanden voor het kopen – wat bovendien niet verplicht is – wordt gebruikt als inbreng bij de aankoop van de woning. Na 5 jaar huren krijg je de optie om te kopen en die blijft weer 5 jaar geldig. Na 10 jaar kan je dus niet meer besluiten om de woning te kopen, maar je mag wel gewoon blijven huren. Flexibiliteit ten top!

Veel interesse

Wij zijn niet de enigen die enthousiast zijn over het idee van vastgoedbedrijf Canius Realty. Volgens VTM Nieuws is er erg veel interesse in de energiezuinige nieuwbouwwoningen die je kan hamsterhuren. Dankzij een nieuw investeringsfonds zullen er tegen juni van volgend jaar 200 nieuwe hamsterhuurhuizen en -appartementen in heel België zijn. Op de website hamsterhuren.be kan je bekijken of er woningen om te hamsterhuren in je buurt zijn. Daarnaast kan je je aanmelden als kandidaat zodat er sneller zulke woningen in jouw omgeving komen. 

Kunnen we een artikel over hamsterhuren afsluiten zonder een schattig gifje van een hamster? Misschien, maar dat willen we niet.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.