Home Lifestyle Food Hier haal je binnenkort een salade in plaats van een kroket uit...

Hier haal je binnenkort een salade in plaats van een kroket uit de muur

Een gat in de markt!

Haalde jij in Nederland weleens een kroket of andere ongezonde snack uit de muur? En voelde je je er nadien een beetje schuldig om? Het kan ook anders. Binnenkort kan je in Amsterdam ook salades en andere gezonde maaltijden uit de muur halen.

In de Kinkerstraat in Amsterdam wordt momenteel een speciale muur gebouwd waaruit je binnenkort eten kan halen. Geen kroketten of frikandellen deze keer, maar wel salades en andere gezonde maaltijden. De Health Food Wall is een idee van de Nederlandse Anouk Snelders. Volgens Snelders, diëtiste en vegetarisch chef, is een muur waaruit je snel en voor niet te veel geld een gezonde schotel kan halen, een gat in de markt.

In de muur zal plaats zijn voor zes verschillende schotels, namelijk twee salades en vier grote maaltijden. Die worden koel gehouden in de muur, zodat de ingrediënten vers blijven. Je kan de maaltijden thuis opwarmen, maar ze zijn ook perfect geschikt om koud gegeten te worden. Er zullen zowel vegetarische als veganistische en glutenvrije opties zijn.

Betaalbaar

Hoewel verse en biologische ingrediënten nu eenmaal duurder zijn, tracht Snelders de maaltijden toch zo betaalbaar mogelijk te verkopen. De prijzen voor een schotel variëren tussen 7 en 9 euro. Ook goed om te weten: bij de Health Food Wall kan je enkel met een betaalkaart betalen – of pinnen, zoals de Nederlanders dat zo mooi zeggen – en dus niet met cash geld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ter plaatse eten

Wil je toch liever even gezellig zitten terwijl je geniet van een gezonde lunch, dan kan dat ook. Bij de eetmuur hoort immers ook een lunchroom waar je terechtkan voor gezonde sapjes, smoothies of een stukje fruit.

Lees ook: