Home Lifestyle Dankzij deze website vind je in de provincie Antwerpen de allermooiste stukjes...

Dankzij deze website vind je in de provincie Antwerpen de allermooiste stukjes natuur

De interactieve kaart laat je de prettigste wandel- en fietsplekjes ontdekken.

© Biel Morro via Unsplash

De weergoden laten zich vandaag niet van hun beste kant laten zien, maar dat houdt ons niet tegen om tijdens die staycation nieuwe plekjes te ontdekken. Kom jij tijdens je vakantie vooral tot rust in de natuur en ben je op zoek naar geheime groene plekjes waar je met gemak een hele dag kan vertoeven? Dan komt de gloednieuwe website van de provincie Antwerpen als geroepen.

De naam van het platform verklapt het al, met behulp van GroenZoeker kan jij álle stukjes natuur die in de provincie Antwerpen verborgen liggen ontdekken. Dankzij de website kunnen we tijdens die vakantie in eigen land toch nog verrast worden door al het moois – en neen, dat zijn niet alleen de Ardennen – dat ons klein Belgenlandje voor ons in petto heeft. ‘We willen de ontsnippering tegengaan en de bestaande blauwgroene plekken beter met elkaar verbinden’, vertelt gedeputeerde Jan De Haes (N-VA) in een persbericht. ‘Daarom kom je op groenzoeker.be ook onze fietsostrades, het fietsroutenetwerk, de wandelknooppunten en onze onbevaarbare waterlopen tegen.’

Interactieve kaart

Op de website krijg je op basis van jouw voorkeuren een aantal groene pareltjes op een interactieve kaart voorgeschoteld. Zo kan je ervoor kiezen om ze al wandelend of fietsend te verkennen en selecteren wat jij het mooiste vindt (denk: trappen langs het water, wandelen rond kastelen of stappen tussen de bomen). Wil je bijvoorbeeld picknicken in de buurt van water? Dan kan je op de kaart op zoek gaan naar picknicktafels die aan een vijver of rivier staan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dankzij de website leer je bekende (denk: de Kalmthoutse Heide) en minder bekende plekjes in de natuur kennen. Momenteel heeft enkel de provincie Antwerpen zo’n GroenZoeker. Alle ogen zijn nu op de andere Vlaamse én Waalse provincies gericht om hetzelfde te doen. Wij zetten intussen de vallei van de Maasloop in Herenthout en het Vrieselhof in Ranst op ons must visit-lijstje

Meer uitstapjes in eigen land: