Home Lifestyle Food MUST DO: haal vandaag een gratis plantaardig koffietje om Earth Day te...

MUST DO: haal vandaag een gratis plantaardig koffietje om Earth Day te vieren

Ontdek welke koffiebars in jouw buurt deelnemen.

Het is vandaag 22 april en dat wil zeggen: Earth Day. Vandaag vieren we Moeder Aarde en alles wat ze al jaar en dag voor ons doet. Maar het wordt ook weleens dringend tijd om iets terug te doen…

En daarvoor hoef je niet meteen zonnepanelen te installeren of je auto nooit meer te gebruiken. We kunnen al een héél groot verschil maken als we gewoon wat letten op wat we eten en drinken… Door bijvoorbeeld geen koemelk, maar plantaardige drinks in onze dagelijkse koffie(s) te gieten.

Om het goede voorbeeld te geven, trakteert Alpro vandaag op plantaardige koffietjes. Alpro bestaat intussen al 40 jaar en is bijzonder ambitieus wat ecologische doelen betreft. Het merk streeft naar het bereiken van een volledig neutrale voetafdruk wat betreft CO₂-uitstoot, waterverbruik en afval.

We vrezen dat we als consument niet makkelijk een neutrale ecologische voetafdruk gaan kunnen bekomen, maar als je al kan helpen met plantaardige ingrediënten te integreren in je voeding, waarom zou je dat dan niet doen? Hier vind je de lijst met deelnemende koffiebars en hun openingsuren. Waar ga jij je gratis plantaardige koffie halen?

Grootste vegan cake

Knabbel je graag iets bij je koffietje? Ook daar heeft Alpro aan gedacht! Ze maakten de grootste plantaardige cake ter wereld. Je kan een stukje cake bestellen via Too Good To Go, dé app bij uitstek voor voedselredders. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar Natuurpunt.

Lees ook: