Home Lifestyle Google laat je op een spannende safari gaan in je eigen kot

Google laat je op een spannende safari gaan in je eigen kot

Een tijger (naast je lief natuurlijk) in de slaapkamer, een panda in de keuken of een beer in de woonkamer.

Google safari
© hu chen via unsplash

Onze reisplannen moeten we voorlopig even opbergen. Toch kan je nu dankzij Google op een levensechte safari gaan in je eigen kot. Spot een beer in je slaapkamer, een tijger in je bad of een grote panda in je keuken.

Zag je de afgelopen weken je citytrip in het water vallen of ging je deze paasvakantie normaal gezien genieten van het zonnetje op een exotische bestemming? Heel wat onder ons zagen hun reisplannen waar ze al weken of zelfs maanden naar uitkeken helaas in rook opgaan door de coronacrisis. Wie toch een beetje dat vakantiegevoel in huis wil halen, kan beroep doen op Google. En neen, we bedoelen niet dat je urenlang naar foto’s moet staren van je favoriete bestemming.

Dankzij de populaire zoekmachine kan je op safari gaan in je eigen kot! Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is geen duur vliegticket, maar je smartphone. Je typt de naam van een wild dier in de zoekbalk en als je naar beneden scrolt, verschijnt de optie ‘view in 3D‘.

Augmented reality

Als je daarop klikt, zie je een bewegend beest. Vervolgens moet je op ‘AR’, augmented reality, klikken en dan verschijnt dat dier pal voor je neus in je woonkamer, keuken, garage of waar je je ook op dat moment bevindt. Je moet je gsm even heen en weer bewegen zodat Google de omgeving goed opneemt en voor je het weet zit er een panda vrolijk in je zetel te knabbelen aan zijn bamboestok, loopt er een beer rond in je tuin of zwemt er een haai in je bad.

Je kan niet alle dieren in je kot toveren. Voorlopig is de functie beperkt tot een aantal beestjes waaronder een leeuw, tijger, haai, kat, egel, eend, pinguïn, paard en panda. Veel plezier!

1 / 3
Klik op AR, van augmented reality.
Een beer in de tuin.
Een tijger in de woonkamer.
Klik op AR, van augmented reality.
Klik op AR, van augmented reality.

Een beer in de tuin.
Een beer in de tuin.

Een tijger in de woonkamer.
Een tijger in de woonkamer.

Lees ook: