Home Lifestyle Er komt dan toch geen tweede seizoen van de Netflixserie ‘The Society’

Er komt dan toch geen tweede seizoen van de Netflixserie ‘The Society’

Dat maakte de streamingservice zelf bekend via een statement.

the society
© Netflix

Het eerste seizoen van ‘The Society’ eindigde met een cliffhanger van formaat, maar helaas hebben we slecht nieuws voor fans van de serie die aan het wachten waren op het vervolg. Er komt uiteindelijk toch geen tweede seizoen van de Netflixserie en daar is de huidige coronacrisis verantwoordelijk voor. Zo jammer!

Op vrijdag 21 augustus bevestigde The Hollywood Reporter dat er geen vervolg komt van ‘I Am Not Okay With This’ en van ‘The Society’. Een jaar geleden werd het tweede seizoen van deze laatste nog bevestigd door Netflix zelf. De streamingservice kondigde het slechte nieuws nu aan door middel van een statement. ‘We hebben de moeilijk keuze gemaakt om niet verder te gaan met het tweede seizoen van zowel van ‘I Am Not Okay With This’ als van ‘The Society. Wij zijn teleurgesteld dat we deze beslissing moeten nemen omwille van de coronacrisis en we zijn alle makers ontzettend dankbaar.’

Geen tweede seizoen

The Hollywood Reporter schreef wel nog dat de onzekerheid door de pandemie niet de enige reden was om beide series stop te zetten. Ook op vlak van middelen waren er problemen en daarnaast lag het ook aan de stijgende budgetten en moeilijkheden wat betreft de planning.

Kathryn Newton en Gideon Adlon, enkele hoofdrolspeelsters van ‘The Society’ reageerden op het nieuws op sociale media. Zelf kregen ze het slechte nieuws vrijdagochtend te horen en niet veel later namen ze de kans om fans te bedanken via sociale media. Voor beide actrices kwam het nieuws ook redelijk onverwacht. ‘Het script was al volledig af. Ik kan het gewoon niet geloven, ‘aldus Kathryn.

Haar collega Gideon wist dan weer te vertellen dat de opnames normaal gezien in de nabije toekomst van start zouden gaan. ‘We waren allemaal aan het wachten om terug aan het werk te gaan’. Verder verontschuldigde de actrice zich ook nog over de cliffhanger van het eerste seizoen en dat de fans nu nooit zullen weten wat er precies aan de hand was met de jongeren. ‘Het spijt me zo. Dit wilden we echt niet’, aldus Gideon Adlon op Instagram Live.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.