Home Lifestyle Food 4 frisse en makkelijke recepten die snel klaar zijn

4 frisse en makkelijke recepten die snel klaar zijn

Buiten regen? In de keuken toveren wij de zon op ons bord.

Buiten regen? Kan best zijn, maar wij negeren dat vakkundig. In de keuken toveren wij de zon op ons bord. Frisse en makkelijke recepten die snel klaar zijn? Check!

1 / 4
<span lang=Maiskoekjes met feta" />
Citroenroom met meringue
Aspergequiche met geitenkaas
Zalmburger met kruidenroom
<span lang=Maiskoekjes met feta" />
Maiskoekjes met feta

Dit heb je nodig (4 pers.)

400 g maiskorrels in blik – 2 eieren – 2 lente-uien – 110 g bloem – 1 kl bakpoeder – 100 g feta – 30 g parmezaan – peper en zout – sap van 1 citroen – olijfolie – 100 g zure room

Zo gemaakt:

1. Pureer 150 g maiskorrels en meng met de eieren en 1 fijngesneden lente-ui. Spatel er de bloem en het bakpoeder door.

2. Verkruimel de feta extra fijn, rasp de parmezaan en meng beide samen met de resterende maiskorrels door het beslag. Kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe.

3. Verhit olijfolie in een pan en leg er per koekje 2 eetlepels maïsbeslag in. Druk het beslag een beetje plat en bak 3 minuten aan elke kant tot de koekjes goudbruin zijn.

4. Werk de maiskoekjes af met de zure room, fijngesnipperde lente-ui en wat zwarte peper.

Citroenroom met meringue
Citroenroom met meringue

Dit heb je nodig:

2 gelatineblaadjes – 6 dl slagroom – 150 + 100 g suiker – 1 dl citroensap – 300 g frambozen – 2 eiwitten

Zo gemaakt:

1. Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm de room en 150 g suiker in een steelpan. Roer tot de suiker is opgelost en laat even opkoken. Haal de pan van het vuur en giet al roerend het citroensap bij de room.

2. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de room en roer goed door tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen.

3. Schik enkele frambozen in de kommetjes en giet er de citroenroom over. Zet 4 uur koel weg om op te stijven.

4. Maak de meringue: klop de eiwitten op en voeg beetje bij beetje en al kloppend 100 g suiker toe. Spuit met een spuitzak toefjes merengue op de citroenroom. Schroei bruin met een gasbrandertje en werk af met de rest van de frambozen. Serveer meteen.

Aspergequiche met geitenkaas
Aspergequiche met geitenkaas

Dit heb je nodig (4 pers.)

1 rol bladerdeeg – bakbonen – 220 g groene asperges – 6 eieren – 25 cl room – 20 g bieslook, fijngesnipperd – peper en zout – 100 g geitenkaas – 30 g geraspte parmezaan – 2 el geroosterde pijnboompitten

Zo gemaakt:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Beleg een rechthoekige bakvorm met het bladerdeeg. Druk het deeg goed aan, prik er met een vork gaatjes in. Leg er een vel bakpapier op en bedek met bakbonen. Bak 10 minuten in de oven.

3. Verwijder het bakpapier en de bonen, bak het deeg nog 5 minuten tot het licht goudbruin is.

4. Blancheer intussen de groene asperges, spoel onder koud water (zo houden ze hun kleur en garen ze niet verder) en laat uitlekken.

5. Klop in een kom de eieren los met de room en bieslook. Kruid met peper en zout. Giet over het deeg en verkruimel er de geitenkaas over. Leg de asperges op de vulling en bestrooi met parmezaan. Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot de quiche goudbruin kleurt en werk af met pijnboompitten.

Zalmburger met kruidenroom
Zalmburger met kruidenroom

Dit heb je nodig (4 pers.)

500 g zalm – peper en zout – 2 el bieslook, fijngesnipperd – 2 el dille, fijngehakt – 1 el koriander, fijngehakt – 1 teen knoflook, geraspt – olijfolie – 1 eiwit – paneermeel – 4 hamburgerbroodjes – 2 avocado’s – 1 rode ui

Voor de kruidenroom: 150 zure room of Griekse yoghurt1 el peterselie, fijngehakt 1 el limoenschil, geraspt 1 el dille, fijngehakt1 el koriander fijngehakt

Zo gemaakt:

1. Verwarm de oven voor op 150 °C.

2. Maak de kruidenroom door alle ingrediënten te mengen.

3. Maak een tartaar van de zalm door hem in kleine blokjes te snijden. Kruid met peper en zout. Voeg de bieslook, dille, koriander, knoflook en olijfolie toe. Vorm met dit mengsel burgers.

4. Wentel de burgers in het eiwit en paneermeel en bak ze goudbruin en gaar in een hete pan met olijfolie.

5. Warm de broodjes op in de oven, schil de avocado’s en snijd in plakjes en snijd de rode ui in ringen. Beleg de broodjes met de zalmburgers, avocado, rode ui en een lepel kruidenroom. Serveer meteen.

Zin in nog meer makkelijke recepten? Je vindt ze in NEST kookboek – € 29,99 – Heikki Verdurme en Katrien Van de Steene, Uitgeverij Lannoo.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.